Porkkanaa salaatissa / Carrot salad

porkkanasalaatti_suvisurlevif.jpg

 

Porkkanasalaatin mielleyhtymä on helposti porkkanaraaste vesisillä ananasviipaleilla. Jätän itse suosiolla ananakset tölkkiinsä kellumaan ja teen paahdetuista porkkanoista ja oliiviöljyn kanssa pehmennetystä lehtikaalista tuhdin ja herkullisen salaatin. Porkkanoiden päälle voi vielä murustaa fetaa tai leikata pari vuohenjuuston siivua. Tai voit ujuttaa lisäproteiinia mukana paahtamalla porkkanoiden kanssa pari kourallista keitettyjä kikherneitä. 

Tämän salaatin jujuna on ennenkin hehkuttamani za’atar-mausteseos. Edellämainittu mauste on yhdessä dukkahin kanssa jo peruskamaa jääkapissani, koska näillä mausteilla on älyttömän helppoa ja nopeaa saada makua kasvisruokaan. Molempia voi lisätä salaattiin tai ripotella esimerkiksi keiton päälle. Za’atarin puutteessa voit maustaa porkkanat tuoreella timjamilla, seesaminsiemenillä, suolalla ja sitruunan raastetulla kuorella. Za’atarin ohjeen löydät tästä linkistä.

Meillä on ollut tällä viikolla huushollissa pientä ryhtiliikettä, koska pääsimme lipsumaan varsin epäterveellisiin tapoihin miehen kesälomalla. Tosin vain toinen meistä söi salaattinsa, joku nimittäin jätti lehtikaalit syömättä ja karkasi varsin onnellisena pizzalle. 

Porkkanasalaatti 

Napsauta uuni 220 asteeseen. Kuori ja lohko yhdelle henkilölle 3-4 keskikokoista porkkanaa tai reilummin pienempiä. Nosta porkkanalohkot uunivuokaan. lorauta mukaan 2-3 rkl oliiviöljyä ja 2 rkl balsamiviinietikkaa. Ripauta porkkanoille suolaa, sekoita kevyesti ja työnnä uuniin. Paahda porkkanoita n. 20 minuuttia tai kunnes ne antavat periksi veitsenkärjellä pistettäessä. Kun otat porkkanat uunista, sekoita niihin 1 rkl za’ataria tai yllämainitut mausteet.

Kun porkkanat ovat vielä uunissa, ota kunnon kourallinen lehtikaalia, revi se paloiksi ja hiero yhdessä oliiviöljylorauksen kanssa pehmeäksi. Saat runtata kunnolla, jotta tekstuuri on mukavan pehmoista syödä. 

Annostele lehtikaali lautaselle, lykkää päälle porkkanat ja siivuta pari vuohenjuustoviipaletta keon katteeksi. Ropsauta päälle auringonkukansiemeniä ja lorauta halutessasi balsamicoa. 

*

My favorite carrot salad has olive oil massaged kale, roasted carrots with za’atar and goat cheese.

 

 

 

Kommentit (9)
  1. Hei Suvi, oletko antanut tuon dukkahin ohjeen joskus aikaisemmin? En nyt pikaisella hakemisella tunnu löytävän…

    1. Hei Emilia! Jaoin dukkahin ohjeen itse asiassa Trendin elokuun ruokapalstalla. Tässä on hyvä perusresepti dukkahiin, sitä voi tviikkailla mielensä mukaan erilaisilla mausteilla ja pähkinöillä, monesti mukaan lisätään esimerkiksi fenkolinsiemeniä tai kuivattua minttua/oreganoa/timjamia.

      1. Ok, kiitos vastauksesta! Äsken valmistui ohjeellasi sobanuudelisalaattia, aivan syntisen hyvää ja koukuttavaa! Kiitos ihanasta blogista! <3

  2. Mums!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *