Teehetki / Teatime

Suvi sur le vif

 

Omenaiset hand piet ja lasinen teekannu olivat osa tämän kuun ruokakolumniani Trendissä. Muistan nähneeni Merjan kodissa aivan ihanan lasisen kannun, jonka jälkeen sain varsin pitkään kytevän fiksaation lasipannuun ja hankin viimein omani Turussa sijaitsevasta Teepolku-liikkeestä. Kannattaa muuten poiketa, huolella haudutettuja teelaatuja on kiva hörppiä tässä hyytävässä säässä. 

Ja voi pojat, että olenkin ryystänyt teetä kannun hankkimisen jälkeen. Pienet, arkiset asiat ilahduttavat monesti eniten ja kultaisena välkkyvä tee kynttilänvalossa on korkealla siellä arjen iloissa. Töllöstä alkoi vielä Downton Abbeyn 5. kausi, tee sopii sen kanssa tietysti ihan täydellisesti. 

*

Glass tea pot is right on top of my favorite things in October.

 

 

 

Kommentit

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Ymmärrän fiksaation lasiseen teekannuun! On niin ihana katsella miten tee pikkuhiljaa vaihtaa väriään sen hautuessa..

Minun teekannuni on Mariage Freresin teekaupasta Pariisista. Mariagen nettikaupan sivuilta voi muuten käydä ihailemassa heidän lasikannuvalikoimiaan. Suolaiset hinnat vain, mutta oma kannuni oli spesiaalilahja mieheltä juhlapäivänä.

Eilen katseltiin täälläkin muuten Downtonia, ja kuuma kuppi kädessä tietysti!

Niin ja vielä yksi juttu, kiitos tuosta Teepolku-vinkistä, se pitää käydä kurkkaamassa seuraavalla Turku-visiitillä.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Juu, oma kannuni ei ihan vedä vertoja sille teidän ihanalle yksilölle! Ja mies juuri yksi kerta kirosi Downtonia tapittaessaan, että eihän tätä voi katsoa ilman teemukia ollenkaan. Jaan tuskan, tosin ottaisin myös mielelläni sen koko höskän kartanoineen ja puutarhoineen teen lisäksi :) 

Ja tuo Teepolku on tosiaan käymisen arvoinen, minua houkuttivat erityisesti kaikki käsintehdyt keramiikkajutut siellä hyllyillä. Ja tosiaan teet ovat laadukkaita, join esimerkiksi todella ihanaa jasmiiniteetä siellä käydessäni. 

Armik (Ei varmistettu) http://sahkotupakointi.wordpress.com

Tosi ihana teekannu. Olen jo pitkään etsinyt sitä täydellistä teekannua ja nyt sinä kerroit Teepolku-liikkeestä. Ja eikun shoppailemaan. :)

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

No minä toivottelen tietysti shoppailun iloa :) Lasikannuja löytyi myös muualta ainakin googlen kuvahaun perusteella, jos haluaa esimerkiksi huokeampaa tai erimallista yksilöä katsella. Ja Helsingistä löytää myös varmasti teeliikkeistä. 

Liivia (Ei varmistettu)

Tee lasikannussa on kyllä kaunista! Mutta olen ollut tosi ihastunut valurautaiseen japanilaiseen, eikä paluuta enää muihin ole, paitsi jos teen teen tuoreesta mintusta, silloin käytän toisenlaista. Minusta tuntuu että kannu vaikuttaa jotenkin teen makuun, mutta tämä on varmaankin vain omassa päässäni.
Itse olen ollut jo puoli vuotta koukussa vihreään senchaan. Rakastan sen vuohimaista jälkimakua, muulla tavoin en osaa kuvata sitä. Ei kuullosta hyvältä, mutta se on sitä.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Valurautainen teepannu on tosiaan kyllä varsin majesteettinen! Pidän itse hurjasti vihreästä jasmiiniteestä ja Kusmin Kasmir Tchaista, jonka erilaiseen chain makuun olen täysin koukussa. Mukana on muistaakseni fenkolia ja laakerinlehteä, jotka tekevät mausta aika jännän. Pistän tuon vihreän senchan korvan taakse, pakko päästä maistamaan! 

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Ahhh näin pitkästä aikaa lasisia teekannuja Natural Tea Housessa Mikonkadulla. Muistutti siitä, että olisipa kiva kotiinkin - niinkuin nämä kauniit kuvatkin :)

Kommentoi