Teehetki / Teatime

Lokakuutee_suvisurlevif.jpg

 

Omenaiset hand piet ja lasinen teekannu olivat osa tämän kuun ruokakolumniani Trendissä. Muistan nähneeni Merjan kodissa aivan ihanan lasisen kannun, jonka jälkeen sain varsin pitkään kytevän fiksaation lasipannuun ja hankin viimein omani Turussa sijaitsevasta Teepolku-liikkeestä. Kannattaa muuten poiketa, huolella haudutettuja teelaatuja on kiva hörppiä tässä hyytävässä säässä. 

Ja voi pojat, että olenkin ryystänyt teetä kannun hankkimisen jälkeen. Pienet, arkiset asiat ilahduttavat monesti eniten ja kultaisena välkkyvä tee kynttilänvalossa on korkealla siellä arjen iloissa. Töllöstä alkoi vielä Downton Abbeyn 5. kausi, tee sopii sen kanssa tietysti ihan täydellisesti. 

*

Glass tea pot is right on top of my favorite things in October.

 

 

 

Kommentit (7)
  1. Ahhh näin pitkästä aikaa lasisia teekannuja Natural Tea Housessa Mikonkadulla. Muistutti siitä, että olisipa kiva kotiinkin – niinkuin nämä kauniit kuvatkin 🙂

  2. Tee lasikannussa on kyllä kaunista! Mutta olen ollut tosi ihastunut valurautaiseen japanilaiseen, eikä paluuta enää muihin ole, paitsi jos teen teen tuoreesta mintusta, silloin käytän toisenlaista. Minusta tuntuu että kannu vaikuttaa jotenkin teen makuun, mutta tämä on varmaankin vain omassa päässäni.
    Itse olen ollut jo puoli vuotta koukussa vihreään senchaan. Rakastan sen vuohimaista jälkimakua, muulla tavoin en osaa kuvata sitä. Ei kuullosta hyvältä, mutta se on sitä.

    1. Valurautainen teepannu on tosiaan kyllä varsin majesteettinen! Pidän itse hurjasti vihreästä jasmiiniteestä ja Kusmin Kasmir Tchaista, jonka erilaiseen chain makuun olen täysin koukussa. Mukana on muistaakseni fenkolia ja laakerinlehteä, jotka tekevät mausta aika jännän. Pistän tuon vihreän senchan korvan taakse, pakko päästä maistamaan! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *