Valoa, valoa / Sconce love

Kynttilat_suvisurlevif.jpg

Tuntuu, että olen päässyt jonkinlaisesta sisustuskuopasta, ja jaksan taas innostua kotijutuista ihan eri tavalla.

Seinälle tuikattavat kynttilälliset lampetit ovat olleet tovin hakevan silmäni alla kirpputoreilla. Olen innostunut niin antiikkisista, kuin vähän modernimmistakin lampeteista. Antiikkisemmat menisivät mukavasti modernien huonekalujen maustajana, uudemmat taas piristäisivät vaihtoehtoisesti taas hiukan vanhempia huonekaluja. 

Keräsin kollaasiin suosikkejani. Bukowskin nettihuutokaupasta löytää aina kaikkea kiinnostavaa, kollaasin kustavilaiset peililampetit ja Pierre Forsellin Skultunalle suunnittelemat, pitkänmalliset lampetit ovat molemmat kauniita. Skultunan versioita saa myös uutena Artillerietin valikoimista (vasemmalla, ylhäällä.)

Myös Maison Martin Margielan hopeinen peililampetti, Astier de Villatten posliininen samanmoinen ja Malin Appelgrenin simppeli, messinkinen lampetti ovat superkauniita. Nämä kolme viimeistä löytyvät myös Artillerietilta.

*

I’m getting into candle wall holders and sconces. Most of these beauties are from Artilleriet.

 

 

Kommentit (6)
 1. Ah, vitsi mä etsin kanssa pitkään kynttilälampetteja. Löysin lopulta Helsingistä yhdestä antiikkiliikkeestä kaksi ruotsalaista 50-luvun lampettia, jotka on vähän kämäset mutta ihanat.

  Noi bukowskin lampetit on niiiiin ihanat, olin jo huutamassa niitä, mutta sitten tajusin, etten tarvitse neljää kynttilälampettia 30-neliöiseen kämppään. Plääh.

  1. En arvannutkaan, että meitä lampettien ystäviä piilee blogistaniassa niin paljon 🙂 30 neliöön mahtuu kyllä jo aika turkasesti lampetteja, en tiedä onko enemmän on enemmän ihan käytännöllinen ajattelu tässä, mutta lampettihimo sokaisee! 

 2. Sanni - SEES by Sanni
  30.11.2015, 07:12

  Suuuviii!!! Arvaa oonko ettinyt itelleni kynttilälampetteja! Nää on ihania… Great minds think alike <3 Nähäänkö pe Helsingissä? Tuukkona Jouluralliin?

  1. No teidän huusholliin ne lampetit kyllä sopisivat ihan hullun hyvin. Nimim. kaipaan välillä kiviseiniä ja korkeita huoneita. 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *