Seitsemän sisarta kirja-arvostelu

SEITSEMÄN SISARTA

Kirjoittaja: Lucinda Riley, vuonna 2014

Suomentanut: Hilkka Pekkanen

Kustantaja: Bazar 2017

Sivuja: 678

”Kohottaessani katseeni näin Kristus-patsaan kohoavan yläpuolellani. En ole koskaan ollut erityisen uskonnollinen, mutta sinä hetkenä tunsin jotenkin saavani uskomattomasti lohtua Vapahtajan levitetyistä, kaikkea syleilevistä käsivarsista.”

Seitsemän sisarta -teos aloittaa seitsemänosaisen kirjasarjan. Kirjasarjan jokainen kirja kertoo yhden sisaren tarinan. Jokainen sisar on adoptoitu ja he ovat keskenään siis adoptiosiskoksia. Tämä ensimmäinen kirja Seitsemän sisarta kertoo vanhimman sisaren tarinan, hänen nimensä on Maia D’Apliése, tuttavallisemmin Maia.

Siskoksia on yhteensä kuusi, seitsemäs sisko puuttuu; Tai niin kaikki ainakin luulevat (odotan mielenkiinnolla viimeistä kirjaa tästä sarjasta). Jokainen sisko on adoptoitu adoptioisä Papa Saltin toimesta jo vauvana. Siskokset ovat asuneet lapsuutensa Atlantiksessa, upeassa Papa Saltin omistamassa linnassa Genevenjärven rannalla. Papa Salt on omalaatuinen miljonääri, jonka elämästä ei tunnu monikaan tietävän paljoakaan. Ei myöskään tämä teos Seitsemän sisarta avarra Papa Saltin elämää juurikaan sen enempää.

Joka tapauksessa kirjan alku alkaa surullisesti. Adoptioisä Papa Salt kuolee ja sisarukset kokoontuvat Atlantikseen yhdessä. Papa Salt on jättänyt jokaiselle sisarukselle kirjeen, jossa on vihjeitä jokaiselle omasta historiasta. Papa Salt on ikään kuin jättänyt jokaisen sisaruksen itse päätettäväksi, haluaako lähteä seuraamaan vihjeitä omalle synnyinseudulleen.

Maian kirje johdattaa hänet Rio De Janeiroon. Maia on kielenkääntäjä ja hän saa oppaakseen Riossa liikkuessaan miehen nimeltä Floriano. Floriano on itse kirjailija.

Maian tarinaan liittyy vahvasti Riossa oleva Kristus-patsas rakennustöineen ja 1920-luku. Kirjassa mennäänkin taitavasti välillä nykyajassa, välillä 1920-luvulla. Lucinda Riley on osannut erittäin hyvin kuvata eri paikkoja ja maisemia Rio De Janeirossa.

Kirja vie myös välillä Riosta 1920-luvun Pariisiin ja sen ajan taiteilijaelämään. Riosta Pariisiin purjehtii arkkitehti Heitor da Silva Costa perheineen. Heitor etsii taitavaa kuvanveistäjää Kristus-patsasta varten. Heidän mukanaan purjehti myös Izabela Bonifacio, joka on juuri kihlautunut Riossa miehen kanssa, jota ei rakasta. Mies antoi kuitenkin Izabelalle mahdollisuuden lähteä Pariisiin ennen naimisiin menoa. Izabela viettää Pariisissa täysin erilaista elämää, kuin Riossa ja hän joutuu tekemään ison päätöksen mahdollisesta paluustaan Rioon.

Maia alkaa saamaan palapelin paloista selvää yhdessä Florianon kanssa ja hänen elämä syntymästä asti alkaa selviämään. Rion matka muuttaa Maian elämää paljon tulevaisuutta ajatellen ja hänkin on päätösten edessä.

Mielestäni Seitsemän sisarta oli loistava teos. Lukeminen oli kevyttä ja kirja tulikin luettua kannesta kanteen parissa päivässä. Arvosanaksi annan 5/5.

Jatko-osa Myrskyn sisar on tullut jo luettua, siitä tulossa arvostelu myöhemmin. 🙂

kulttuuri kirjat
Kommentit (2)
  1. Ostin tämän juuri pokkarina eli tämä odottaa hyllyssä! En lukenut postausta, koska en halunnut spoilaantua, mutta palaan joskus takaisin kertomaan oman mielipiteeni 😊 + aloin seurata, sillä kirjajutut kiinnostaa!

    1. Kiva kuulla. Tule ihmeessä kertomaan mielipide kirjasta, kun oot lukenut sen. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *