Ladataan...
SuviS Lifestyle

Meidän omalle kylälle, Siilinjärvelle on avattu kesän ja syksyn aikana uusia lounaspaikkoja. Toinen niistä on ravintola Pankko ja toinen kahvila Café Buusti. Näistä kumpikin ollaan käyty jo testaamassa! 

Pankossa tarjoillaan lounasta arkisin ja muuten tarjolla on ala carte lista. Yllätyin miten kivasti myös lapset oltiin otettu huomioon. Lapsille oli useita annos vaihtoehtoja. Ja sieltä meidän taaperolle löytyi suosikki hamppari annos. Pakkohan se oli itsekin maistaa tämän paikan burgeri annos, joka oli muuten keskivertoa parempi! Ruoka oli tehty hyvistä, puhtaista raaka-aineista. Jälkiruuaksi söin herkulliset köyhät ritarit. Listalta löytyi monenlaista, muttei liian laaja valikoima, jokaiselle löytyy varmasti se oma suosikki. 

Olen kuullut vain ja ainoastaan hyvää palautetta ravintola Pankosta, mikä on mielestäni kiva! Ihana, että ihmiset ovat löytäneet paikan ja pitävät siitä.

Sisustukseltaan Pankko oli hyvin tätä päivää. Tyylikäs tummahko sävymaailma ajattomilla kalusteilla. Pankko toimii ruokaravintolan lisäksi myös baarina. Juomalistalla oli paljon valinnanvaraa erikoisoluita unohtamatta. Ravintolasta löytyy rauhallisempi kabinetti esimerkiksi pienelle juhlaporukalle. Lisäksi ravintolan yksi nurkka oli tehty viihtyisäksi istuskelupaikaksi, missä voisi viettää iltaa ja pelailla vaikka lautapelejä. Paikka oli oikein viihtyisä ja tunnelma oli kohdillaan taustamusiikkia myöten. Oikein iso suositus tälle paikalle! 

Café Buusti on kivan oloinen kahvila, josta saa kahvittelun lisäksi salaatti- ja keittolounasta. Tätä lounasta voi ottaa myös kotiin mukaan. Olisipa ihana hakea joku päivä kotiin esimerkiksi jokin keitto!

Buustista löytyi hyvä valikoima leivonnaisia kahvin kaveriksi ja olipa täällä oikein herkullisen näköisiä kakkuja ja macaronsejakin. Leivonnaisia saa täältä myös mukaan ja tilauksesta vaikka juhliinkin. Itse kävin nappaamassa mukaan munkit päiväkahville. Olemme käyneet myös koko perheellä täällä kahvilla. Buustista saa myös tuoretta leipää kotiin viemisiksi. Buusti sijaitsee keskeisellä paikalla torin yhteydessä. Tänne täytyy joku kerta mennä lounaalle! 

Tämäkin paikka oli tehty oikein viihtyisäksi ja sisustettu tyylikkäästi tätä päivää mukaillen! Suosittelen!

Ihana, että meidän kylälläkin tapahtuu ja saamme uusia yrityksiä.

Joko olette käynyt tutustumassa ja herkuttelemassa?

Suvi

Ladataan...
SuviS Lifestyle

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja lelulehtiä on tullut jo ihan kiitettävä määrä postin mukana. Meidän lapset eivät vielä suosikki lelujaan lehdistä ruksaa, mutta kaksi vuotias jo hyvin tajuaa tämän joululahja hömpötyksen. 

Kirjoittelin itse hieman paperille mitä lapset voisit tarvita tai haluta joululahjaksi. Listalla oli taaperolle lelujen lisäksi yöpuku ja kirja. Kysyin Evertiltä järjestyksessä haluaisiko hän listaamiani asioita. Ajattelin, että hän varmasti vastaa jokaiseen kyllä. Mutta kun suustani pääsi sana yöpuku hän sanoi ettei halua sitä. Siis mitä!? Jo tässä iässäkö lapsi ei halua pehmeää pakettia? :D 

Vauvalle on taas tosi hankala keksiä lahjoja, sillä hän saa kaiken esikoisen vanhan. Vaatteet, lelut, kaikki! Toisaalta hän ei vielä joulusta ymmärrä, joten ehkä lahjojen vähyys ei haittaa. Kuitenkin muutaman lahjan hänellekin keksin.

Tykkään tehdä listaa paperille lahjoista sen vuoksi, että siitä on helppo luetella lahjatoiveita ihmisille jotka niitä kysyvät. Näin pysyn myös ajantasalla siitä, ettei tule kahta samaa lahjaa. Monen läheisen kanssa olemmekin käyneet jo läpi nämä lahja-asiat, sillä itsekin haluan olla lahjojen kanssa ajoissa liikenteessä.

No mutta mitä me sit aiomme hankkia tai pyytää lapsille lahjaksi. Taaperolle tämä listan tekeminen oli helppoa! Hän tykkää nyt kovasti leikkiä junaradalla, joten siihen hän saa lisää junaradan osia sekä patterilla liikkuvan veturin. Meidän taaperolle kova juttu on ollut jo pitkään kaikki keittiöleikit, joten nyt vihdoin hän saa, tai oikeastaan pojat saa yhteiseksi Ikean leikkikeittiön. Keittiöön taapero saa erilaisia puisia keittiövälineitä ja leikki ruokia. Esimerkiksi Bloomingvillellä ja Kids Conceptilla on ihania puisia kodinkoneita ja astioita. Lisäksi hän saa ainakin nuppipalapelejäsähköhammasharjan ja lasten leikki haulikon

Meidän vauva saa lahjaksi ainakin Muumi pikkulusikoita ja Ainu-pupun.

Yhteiseksi lapset saavat keittiön lisäksi tiipiin heidän tulevaan leikkihuoneeseen. 

Lisäksi molemmat lapset saavat lahjaksi villasukat. Oi että ja vielä käsintehdyt. Arvostan todella tällaisia lahjoja. Ne ovat aivan parhaita.

Itse en ole yleensä ostanut lapselle montaa lahjaa, varsinkaan vauva aikana. Lahjoja joka tapauksessa tulee kummeilta ja isovanhemmilta. Sitä paitsi, eihän vauvat vielä lahjoista ymmärrä. En myöskään halua, että lapset tottuvat liian suuriin lahjakasoihin! Katsotaan saanko pidettyä itseni tänä vuonna aisoissa. Täytyy pitää järkikädessä. Mielessä on ollut laittaisinko pukinkonttiin vielä ensi luistimet. Sellaiset jokatapauksessa tälle talvelle tullaan hankkimaan, joten katsotaan päätyvätkö ne joululahjaksi.

Edellisinä jouluina poikamme on saanut lahjaksi mm. syöttötuolin, pulkan, rattikelkan, yöpukuja, kirjoja, leikkiautoja, Luin Span viittapyyhkeen, pallomeren, vaatteita ja muita leluja. 

Mitä teidän lapset toivovat tai saavat joululahjaksi?

Suvi

Ladataan...
SuviS Lifestyle

Jee - meidän taaperolla ei ole enää vaippoja!

Huomasin ehkä kuukausi sitten, että Evertin yövaippa alkoi olla aamuisin kuiva. Siitä lähti ajatus, ehkä nyt on aika luopua vaipoista kokonaan. 

Evertin pottailu alkoi heti kuuden kuukauden iässä. Ajattelin jospa mekin päästäisiin ajoissa eroon vaipoista. Ystävieni lapset olivat päässeet vaipoista eroon jopa puolitoista vuotiaana. Joo, he olivat tyttöjä. Tuli heti ajatus, että ehkä mekin aloitamme pottailun ajoissa ja näin taapero oppii vaipoista nopeasti pois. No, näin ei kuitenkaan käynyt. Puoli vuotiaasta lähtien poika teki isommat tarpeet pottaan tai pönttöön. Puolitoista vuotiaana kuitenkin hän teki täyden stopin. Kaikki tuli vaippoihin. Olin menettää toivoni. Oliko kaikki työ mennyt hukkaan!? Kun potalla tai pöntöllä alkoi olla yhtä huutoa, lopetimme sen täysin. Ehkä aika auttaisi. En tiedä miksi hän ei enää suostunut potalle, ehkä se oli joku vaihe joka liittyi ikäkauteen.

Noin puoli vuotta meni ennen kun saimme pojan takaisin pönttöelämään. Huonojakin päiviä sen jälkeen oli, mutta pääsääntöisesti isot tarpeet tulivat pönttöön. Hän tykkäsi käydä mielummin pöntöllä jossa pöntön supistaja, kuin potalla. 

Nyt kun poika on ollut jo yli kaksi vuotias, minusta on tuntunut tyhmältä kun noin ”isolla” pojalla on vaippa! Onhan se työlästä ja tuohan se myös kustannuksiakin, kun noita vaippapeppuja meillä oli kaksi. 

No miten tuo kuivaksi ”opettelu” sitten onnistui.. Uhmaikä ja ”EI” kausi ei yhtään auttanut tässä tilanteessa. Loppujen lopuksi tämä kävi aika nopeasti. Aluksi sain pojan pöntölle palkitsemalla. Aina kun pönttöön tuli jotain, hän sai xylitoli pastillin tai sokerittoman hedelmä ”karkin”. Tämä ei kuitenkaan ollut ehkä se suurin avain onnistumiseen. Välillä poika ei edes palkintoa muistanut vaikka pönttöön jotain tulikin. Ehkä pari viikkoa tätä touhuttiin, kunnes aloimme käyttää kotioloissa ”isojen poikien housuja”, boksereita. Sekös oli pojasta mukavaa! Hän aina sanoi että haluaa isojen poikien housut ja että hän on jo iso poika. Ehtona isojen poikien housuille oli se, että pöntöllä täytyy käydä säännöllisesti. Pian hän alkoi huomata, että bokserit tuntuvatkin paljon kivemmilta kuin vaippa. Enää hän ei halunnut vaippaa ulos eikä kauppaan eikä minnekään. Ja kappas se loksahti ihan noin vain.

Käydään pissillä heti herättyä, ennen unia, ruoan jälkeen, ennen ulkoilua ja heti ulkoilun jälkeen. Itse olemme pitäneet aika hyvin huolen, että hän käy pöntöllä säännöllisesti, mutta hän osaa myöskin huomauttaa jos hänelle hätä tulee. Tällä viikolla jätimme pois yövaipan, onhan se ollut kuiva jo pitkän aikaa. Tämä on siis ensimmäinen viikko kokonaan ilman vaippaa ja hän on siis 2vuotta ja 5 kuukautta. Poikkeuksena tämän aamun kerho, jossa hän ei vielä suostu kerhotädin kanssa käymään vessassa. Hienosti hän osaa kuitenkin pidättää pissin sen 3,5 tuntia ja kun menen hakemaan käydään yhdessä pissillä. Varuilta laitoin hänelle kerhoon vaipan, mutta se tosiaan oli kuiva. 

Loppujen lopuksi tämä kuivaksi opettelu vaati vain sen oivalluksen lapselta itseltään ja varmasti jokaiselle sen oman tietyn iän. Ei meillä ainakaan auttanut kova työ sen eteen. Olen myös kuullut, että monesti tytöt oppivat poikia nopeammin kuivaksi. 

Kuopuksen kanssa varmasti kokeillaan myös pottailua heti hänen opittua istumaan, mutta en aio ottaa paineita. Näin esikoisen kanssa, että se ei kannata. Oivallus tulee ajan kanssa. Voihan olla, että kuopus ottaa isoveljestä mallia ja oppii kuivaksi nopeammin. Tai sitten ei. Aika näyttää.

Suvi

Pages