Ladataan...
SuviS Lifestyle

Sunnuntaina valmistin lounaaksi perinteistä lohikeittoa. Meidän koko perhe tykkää kalasta ja taaperokin syö niin mielellään kalakeittoa, että yleensä aina pyytää sitä lisää. Lohikeitto on siitä hyvä, että se tulee aika nopeasti ja se on helppo tehdä. Raaka-aineet ovat myös aika perinteisiä ja monesti kotoa löytyy melkein kaikki tarvittava lohta ja kermaa lukuunottamatta. Yleensä käytän ruoanlaitossa ruokakermaa, mutta on muutamia tiettyjä ruokia johon tykkään laittaa ihan oikean kuohukerman. Tämä ruoka on yksi niistä. Kuohukerma on vaan niin parasta, vaikka rasvaista onkin. 

Lohikeitto n. 5annosta

15 perunaa

700g lohta

2 sipulia 

2dl kuohukermaa 

10 kokonaista maustepippuria 

suolaa

kuivattua tilliä

Kuori ja pilko perunat. Laita ne kiehuvaan veteen. Kuori ja pilko sipulit ja lisää perunoiden sekaan kypsymään. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää ruodittu ja kuutioiksi pilkottu lohi joukkoon. Lisää mausteet. Suolaa voit laittaa mielesi mukaan. Kun kala alkaa olla kypsää ja kokeiltaessa haarukalla halkeilee, lisää kerma. Anna kiehua vielä hetki. Tarkista maku ja sitten eikun nauttimaan. 

Suvi

Ladataan...
SuviS Lifestyle

Tämän viikon viimeinen päivä ja ihan vain kotona. Koko viikko ollut kiireinen ja lähes jokaiselle päivälle ollut menoja. Tänään oltiin sitten vain ihan kotona. Aamusta herättiin aikaiseen ja tein viikkosiivouksen, poikkeuksellisesti sunnuntaina. Ulkona paukkui pakkanen, joten hyvällä omallatunnolla sai tehtyä kotihommat alta pois. Rakastan siivouspäiviä, sillä lopputulos eli puhdas koti tekee onnelliseksi.

Lounaaksi valmistin lohikeiton. Perinteinen kalakeitto on meidän koko perheen herkkua. Laitan ohjeen tästä helposta ja nopeasta arkiruoasta blogiin myöhemmin :)

Tänään rentoiltiin ja otettiin koko porukka päikkärit. Meininki oli jopa niin rento, että hiimailin lähes koko päivän yöpuvussa. Ihana kun joskus on mahdollisuus siihenkin. 

Iltapäivällä ystäväni tuli kylään ja tein meille hedelmälautasen. Ihan pakko olisi päästä eroon tästä joulua seuranneesta sokerikoukusta! Hedelmälautanen onkin oiva vaihtoehto sokeriherkuille. 

Illaksi tein vielä kaksi pellillistä pitsaa. Nyt on alkuviikoksi kaksi ruokaa valmiina. Lohikeittoa ja pitsaa. Teen yleensä ruokaa sen verran, että saadaan hyödynnettyä sitä edes seuraavan päivän ruokana. Huomenna onkin sitten helppo lämmittää kerhopäivän jälkeen nopeasti lounasta.

Kiireisen viikon päätteeksi tällainen kotipäivä oli oikein tervetullut. Miehelläni on ollut tällä viikolla vain ykkösvapaita ja ne tuntuvat siltä kuin niitä ei olisikaan. Onneksi ensi viikonloppuna hänelle on pidempi vapaa ja saadaan olla koko perhe yhdessä. 

Ensi viikolle onkin taas luvassa paljon menoja. Kerhoilua, neuvolaa, lähes joka päivälle jotain. Loppuviikko otetaan rennosti.

Ihanaa sunnuntai iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Suvi

 

Ladataan...
SuviS Lifestyle

Hei.

Joku on varmasti jo miettinytkin, koskahan palaan mammalomalta työelämään. Vaikka elämä lasten kanssa kotona on aivan mahtavaa, välillä ajatukset käyvät jo työelämään siirtymisessä ja siinä kuinka kaipaankaan asiakkaitani. Työni on monipuolista ja sosiaalista, siksi sitä välillä kaipaan. Minulla on ihanat asiakkaat ja heidän kanssaan niin kivat jutut aina. Kovin ikävä onkin näitä hienoja keskusteluhetkiä. Keskusteluhetkiä aikuisten kanssa. Miksi ei myös kohtaamisia lasten kanssa. Työni on vaan mielettömän mukavaa ja minulle rakasta!  

Kun tällä kertaa jäin mammalomalle, en ollut suunnitellut tarkasti koska palaan takaisin töihin. Esikoisen aikaan mammalomalle jäätyäni minulla oli jo tarkat suunnitelmat töihin paluusta, ehkä liiankin tarkat. Nyt ajattelin, että menen niinkuin mieli tekee. Ajattelin jo aluksi, että olen pidempään kuin sen tarkan äitiysloman ajan. Onko se sitten kuukauden pidempi vai enemmän, sitäkään en ollut ajatellut. Vain sen olin päättänyt, että töihin palaan kun siltä tuntuu. En kuitenkaan ehkä ikinä voisi ajatella olevani kotona sitä maagista kolmea vuotta. 

Kun aloitan työt, haaveissa olisi näin aluksi osittain osa-aikainen työ. Silloin minun ei tarvitsisi ihan heti viedä lapsia hoitoon. Mieheni tekee yötyötä, joten se voisi jollakin tapaa onnistua, mieheni arkivapaiden ansiosta. Tekisin töitä myös viikonloppuisin, usein silloin kun mieheni on vapaalla. Katsotaan saisimmeko tämän onnistumaan. Jokatapauksessa lapset saavat onneksi olla isin kanssa kotona ainakin kuuden viikon isyysvapaan ajan.

En haluaisi viedä lapsia hoitoon kovin pienenä. Lisäksi kahden pienen lapsen riiputtaminen hoitoon on varmasti aika työlästä. Rahallisesti lasten kotona hoito voisi myös olla ihan sopiva juttu. Hoitomaksut ovat niin kalliita, että minun osa-aikatyö sekä lasten kotihoito voisi mennä rahallisesti lähes yksiin sen kanssa jos lapset vietäisiin hoitoon. Tämän lisäksi tässä järjestelyssä kiehtoisi ajatus sen helppoudesta. Tiedän, että päivähoito tekee myös hyvää lapsille, mutta jos mahdollisuus soisi, olisi ihana pitää edes hetki lapsia kotona ja antaa heille itse enemmän aikaa.

Esikoisemme lähti päivähoitoon ollessaan 1v 2kk. Tuolloin hän ei vielä edes kävellyt. Hänelle aloitus oli helppo ja hän viihtyi päiväkodissa. Mutta olihan hän kuitenkin niin kovin pieni. Vielä konttaava äidin vauva. 

Äitiysloma minulla loppuisi huhtikuun alussa. Töihinpaluuta olen ajatellut kesälle. Tällä hetkellä ajatuksissa olisi töiden aloitus mahdollisesti touko-kesäkuussa. Katsotaan olisiko tämä optimaalisin aika palata töihin. Ainakin nyt se tuntuu ajatuksena hyvältä. Saisin olla kotona lasten kanssa vielä lähes puolivuotta, kuopuksemme kerkeisi vuosikkaaksi sekä valoisa-aika antaisi voimaa uudelle alulle. Tietysti tämä riippuu vielä paljon siitä, kuinka saadaan lastenhoito järjestettyä. Tähän asiaan palaan vielä hieman lähempänä ja tarkan työhönpaluupäivän ilmoitan asiakkailleni myöhemmin, kuitenkin ajoissa.

Tänä kesänä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun valmistuin hiusalalle. Vuoden päästä kesällä taas on kulunut kymmenen vuotta siitä, kun perustin toiminimen. Silloin viimeistään on aika juhlalle.

Odotan kovasti jo kevättä ja kesää. Toisaalta taas toivon, että aika matelisi mahdollisimman hitaasti. Onhan tämä lasten kanssa kotona olo niin ainutkertaista <3

Palaamisiin Suvi

 

 

Pages