Mitä minulle kuuluu nyt ?

Täällä blogin puolella on nyt taas hetken ollut hiljaisempaa ja monena iltana on pitänyt kirjoitella kuulumisia pitkästä aikaa. Ajattelin toteuttaa tällä kertaa kuulumisten kertomisen tällä ”Mitä nyt kuuluu ?” periaatteella ja avata vähän meidän syksyä.

Mitä meille kuuluu nyt? 

Meille kuuluu arkista hyvää. Pojat ovat aloittaneet hoidon reilu kuukausi sitten ja käyvät hoidossa kymmenen päivää kuukaudessa. Normaali arki on lähtenyt rullaamaan ihan hyvin. Tämän viikon olen poikien kanssa yksin kotona, kun mieheni on metsästysreissulla. Hieman arki koettelee, mutta onneksi olen saanut monena iltana ystäviäni kylään ja vähän myös apukäsiä. Viikonloppuna on tiedossa lisää ihania vieraita ja niin viikko hujahtaa varmasti tosi nopeasti. Sunnuntaina mies palaakin sitten taas kotiin.

Olen onnellinen siitä, ettei vielä mitkään kamalat taudit ole saavuttaneet meitä, vaikka nenät aina vuotaakin. Onnellinen siis siitä että ympärillä on ihmisiä ja ollaan lähestulkoon terveitä.

Parisuhde / perhe / ystävät ? 

Tällä viikolla yhtenä iltana poikia nukkumaan laittaessa ja sängyssä vierekkäin ollessamme, tuli hyvä olo. Tuli ajatus siitä, kuinka onnellista vaihetta elän juuri nyt. Ehkä elämän onnellisinta. Pojat ovat vielä pieniä ja tulevat kainaloon joka ilta. He ovat meitä lähellä ja arvostavat meitä sekä pitävät meitä vanhempiaan elämänsä tärkeimpinä. Voi sanoa vielä, että pienet lapset pienet murheet. Elämä on tällä hetkellä aika tasapainoista, vaikka välillä arjessa tuntuukin hieman toiselta. Kaikki asiat ovat kuitenkin pääasiassa aika hyvin.

Parisuhde voi hyvin, niin hyvin kuin tällaisen hieman kaaos arjen keskellä voi sujua. Aikaahan parisuhteelle on aina lapsiperhe arjessa ihan liian vähän, mutta täytyy ottaa irti kaikki ne pienetkin hetket mitä on. Yhteinen saunahetki lasten mentyä nukkumaan tai jonkin sarjan katsominen iltaisin. Se on sitä parisuhde aikaa tällä hetkellä. Ja sitäkin on meillä aika vähän, miehen työvuorojen vuoksi. Siksi niitä pieniäkin hetkiä osaa arvostaa todella.

Meillä on muutamia upeita ystäviä ja läheisiä ympärillämme. Tiedän, kenen puoleen kääntyä, jos on huolia tai murheita. Minulla on kaksi parasta ystävää. Heidän kanssa on hyvä olla. Lisäksi ympärilläni on läheisiä ystäviä ja kavereita, jotka tuovat paljon iloa ja piristystä elämään. Jokainen ihminen elämässä on tervetullut ja jokaisesta olen äärettömän kiitollinen.

Perhearjessa ystävien ja kavereiden näkeminen on vähentynyt, jokaisen kiireellisen arjen vuoksi. On kuitenkin ihanaa huomata, että ne ihmiset ovat kuitenkin olemassa. Jokainen tietää, että se toinen on siellä ja kun aika antaa periksi, nähdään. Joka viikko yritän ja haluan antaa edes yhdelle ystävälle aikaa. Se piristää niin paljon itseänikin. Viime viikonloppuna kävimme ystäväni kanssa elokuvissa ja syömässä. Lapsivapaa ilta tekee välillä hyvää. Ja oli muuten kiva ilta.

Työkuulumisia ?

Palasin kesäkuussa työelämään ja koko kesän tein töitä ihan täysiaikaisesti. Töihin paluu on ollut ihanaa, sillä pidän työstäni kovasti. Nyt syksyn tullen, poikien lähdettyä hoitoon, olen pitänyt myös vapaapäiviä poikien kanssa. Kesällä oli niin kiireistä ja tuntui että perheaika oli aika vähäistä. Olenkin nauttinut kovasti työpäivien ohella kotipäivistä poikien kanssa. Olen aina ollut sitä mieltä, että aika voittaa rahan. Suhteessa, työpäiviä kuitenkin haluan pitää lähes täydet viikosta, sillä myös työ on minulle tärkeää. Olenkin niin kiitollinen kaikista työpäivistäni ja asiakkaistani. Ihan jokaista on mahtavaa nähdä ja palvella suurella sydämellä.

Harrastukset / hyvinvointi ?

Harrastuksiin voisin sanoa tämän blogin kirjoittamisen ja instablogin pitämisen. Se onkin minulle tällä hetkellä kovin rakas harrastus. Hankin kesällä järjestelmäkameran ja olen siitä kovin onnellinen. Olen aina pitänyt valokuvaamisesta ja nyt saan tehdä sitä oikeilla laitteilla.

Liikunnalliset harrastukset ja sitä myötä ehkä vähän myös hyvinvointi ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Paljon käymme lasten kanssa metsäretkillä ja ulkoilemassa. Onneksi siitä saa virtaa ja raitista ilmaa.

Työpäivien jälkeen olo on monesti kuitenkin väsynyt ja liian harvoin tulee lähdettyä vaikka edes kävelemään. Keväällä kävin joogassa ja pilateksessa ja nyt syksyn tullen on pakko palata siihen. Kroppa alkaa sanoa pikkuhiljaa poks ja poks jos nyt ei ryhdistäydy. Jooga ja pilates ovat olleet minulle pitkään se oma juttu. Mieli ja keho, molemmat saavat niistä voimaa. Ja se oma aika, se tunne on jotain käsittämätöntä.

Lähiviikkoina huomasin olevani entistä väsyneempi. Tajusin jättäneeni vitamiinit pois imetyksen lopettamisen jälkeen. Sen oivalluksen tehtyäni hankin sopivat vitamiinit ja nyt väsymys on onneksi vähentynyt.

Inspiroi eniten ? 

Tällä hetkellä eniten inspiroi syksy! Syksyn pukeutuminen kesän jälkeen on niin ihanaa. Kaikki oversize neuleet, mekot sukkisten kanssa, kaikki lämmin. Ihanaa kietoutua lämpimiin vaatteisiin.

Syksyssä inspiroi myös luonto ja sen antimet. Olen innostunut keräämään pihassamme kasvavaa marja-aroniaa. Yllätyksekseni luin, että se on ehkä Suomen terveellisin marja. Se sisältää paljon erilaisia antioksidantteja ja korvaakin mm. goji ja acai marjat. Viikonloppuna ajattelin kokeilla tehdä marjoista vispipuuroa ja piirakkaa. Pakkasesta niitä on mukava viskata talven tullen smoothien joukkoon.

Olisi mahtavaa päästä vielä sieneen ja metsäretkille ihastelemaan syksyistä luontoa.

Toinen asia mikä inspiroi tällä hetkellä on sisustaminen. Sisustaminen on niin lähellä sydäntäni, että se on elämässäni yksi inspiroivimmista asioista. Olen sisustanut kotiamme syksyyn ja ehkä hieman kutkuttelisi laittaa jo vähän tunnelmavaloja kynttilöiden seuraksi.

Haaveilemme edelleen rakentamisesta, vaikka tämä projekti on hidas ja pitkäveteinen. Tällä viikolla tontillamme tehtiin maaperätutkimus ja suunnitelmat talolle olisi aika valmiita. Nyt puuttuu vain hyvä tulos maaperästä. Minua jännittää kovasti, sillä pessimistinä ajattelen, että tulos on niin huono ettemme pääse rakentamaan. Loppuviikosta pitäisi tulokset tulla. Tämä taitaa olla ikuisuus projekti, mikä minun luonteelle on todella harvinaista.

Mitä syön / katson ?

Tällä hetkellä meillä syödään ihan perinteisiä kotiruokia, sillä ne ovat lasten mieleen. Lasten lempiruoka on niinkin perinteinen kuin perunat, kasvikset ja jauhelihakastike. Syksyn tullen saadaan myös riistaruokaa , sillä mieheni sitä kovasti metsästää. Myös muutamia kanttarelli keittoja olemme saaneet tehtyä ja se on ihan meidän lempparia.

Kesällä emme katsoneet televisiota yhtään! Meillä oli aiemmin kaksi telkkaria, mutta toinen niistä vietiin varastoon, koska yksinkertaisesti emme katso televisiota. Nyt syksyn tullen on alkanut kivoja uusia sarjoja ja se on onkin yksi syy miksi pidän syksystä. Se kun saa katsoa hyviä sarjoja ja asettautua kotisohvalle.

No mitä katson ? Minä katson tällä hetkellä selviytyjät, ensitreffit alttarilla, maajussille morsian. Siinäpä ne, mitä katson silloin kun sellainen hetki illasta sattuu kohdalle. En ole erityisemmin mikään ohjelmien orja ja jos jokin jakso jää näkemättä, en jatso sitä jälkikäteen.

Syksyltä odotan vielä muutamia sarjoja. Esimerkiksi tanssii tähtien kanssa on yksi suosikkini.

Mitä odotan ? 

Odotan hirveästi sitä, että arki oikeasti pysähtyy ja saadaan viettää rauhallisia koti- iltoja ja viikonloppuja.

Odotan ehkä pikkuisen jo joulua ja eniten siinä lähestyvää Lapin reissua. Lähdemme joulukuun alussa tapaamaan joulupukkia ja rentoutumaan Lappiin viikoksi. Olen niin pitkään haaveillut Lapin reissusta ja nyt toiveeni toteutuu.

Odotan sitä hetkeä, kun saamme sytytellä kynttilät, olla jouluvalojen ja jouluherkkujen tunnelmassa oloasut päällä. Koko perhe.

Mutta ennen joulua, odotan myös tiettyjä viikonloppuja kun saamme olla ystäviemme kanssa ja myös hetkiä, kun saan hieman lapsivapaata.

Mukavaa loppua viikkoa

Suvi

kuvat @tuuaerin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *