10 kuukautinen vauva

10 kuukautinen vauva. Hän on onnellinen siitä kuin oivaltaa uusia asioita. Hän taputtaa. Hän vilkuttaa ja sanoo heihei. Hän konttaa niin lujaa että äiti ei meinaa välillä perässä pysyä. Hän kävelee tukea vasten ja välillä ajattelen, älä vielä lähde kävelemään, minun vauva. Hän on utelias, kaikki äänet ovat hyvinkin kiinnostavia ja ikkunassa voisi päivystää pitkiäkin aikoja. Hän haluaa maistaa jokaista asiaa ja tutkia asioita suullaan. Hänen naurunsa saa minutkin nauramaan, joka päivä. Hän on ihana vauva! 

Hänelle on alkanut kehkeytymään omanlainen temperamentti. Hän kiljuu ruokapöydässä jos ruoka ei ole heti saatavilla. Hän kiljuu myös jos häntä kielletään tai veli ottaa häneltä lelun. Hänellä on meneillään eroahdistuskausi. Äiti on paras ja jos äiti on näkyvillä hän haluaa olla äidin lähellä. 

Mielenkiintoisimpia asioita olisivat koiran ruokakuppi, imuri, astiantiskikone, pyykinpesukone, pyykkinarulla roikkuvat pyykit, takka, puulaatikko ja ihan kaikki asiat mitä äiti yrittää nopeasti ja vaivihkaa tehdä ja mihin ei välttämättä pieniä apukäsiä tarvitsisi.

Hänellä on kuusi hammasta ja koko ajan niitä tehdään lisää, harmituksen kanssa. Yöt menevät jokseenkin hyvin. Mukaan mahtuu hyviä, mutta välillä myös niitä huonoja öitä. Hän nukkuu edelleen kahdet päiväunet. 

Hänen lemppareitaan ovat autoleikit ja ylipäätään kaikki leikit mistä myös veli pitää. Leikkikeittiö on mielenkiintoinen. Vauvalelut eivät niinkään kiinnosta. Kylvyssä ja saunassa on mukava olla. Vesi on hänen elementti.

Odotan jo innolla niitä lämpimiä kesäpäiviä kun hän saa yhdessä veljen kanssa leikkiä vedessä. Sekä hiekkalaatikolla ja trampoliinilla. Ihania leikkejä heillä jo nyt yhdessä on. Se on parasta katsottavaa, se heidän yhteys.

Hän tykkää ruoasta. Hän söisi niin paljon kun vain hänelle suuhun antaisi. Hän on lähes kaikkiruokainen. Hyvin hän onkin kasvanut. Hän on pitkä ja jäntevä poika. Äidinmaito maistuu edelleen ja se onkin paras lohtu ja turva. 

Nyt päästään hänen kanssaan maistelemaan hapanmaitotuotteita. Uusia makuja siis luvassa. Nämä uudet etapit vauvavuotena ovat minusta niin kivoja, vaikka tuntuu että ne tulevat ja menevät aivan liian nopeasti. Mutta nyt me päästään siis maistamaan rahkaa, jogurttia sekä raejuustoa, jospa sieltä löytyisi jotain uusia lemppareita.

Hän on äidin rakas kultakimpale poika.

Suvi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *