Granaattiomena – suklaa kakku
Tästä suklaakakusta kysyttiin ja ajattelin laittaa teille vielä ohjeen. Jos joskus tekee oikein mieli suussa sulavaa suklaakakkua, niin kokeile tätä! Tässä oiva vaihtoehto myös uuden vuoden aaton juhlapöytään. Kakku on tosiaan todella tuhti, suklainen. Kakusta tulee noin 8-10 annosta. Itse sanoisin, että jopa enemmän. Eihän suklaisen suklaista kakkua voi isoa palaa ottaa.
Rakastan suklaata ja suklaakakkuja! Olen tehnyt monen monta erilaista suklaakakkua. Tämä meni kyllä sinne suklaakakkujen kärkipäähän. Myös jo sen valmistuksen helppouden vuoksi.
Suklaakakku Granaattiomena kuorrutuksella
valmistusaika 1t 15min
2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
2dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2dl muscovado-sokeria
1/4tl suolaa
3 kananmunaa
250g sulatettua voita
2 rkl hunajaa
300g turkkilaista jogurttia
Kuorrutus
1 1/2dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata (70%)
1 rkl hunajaa
granaattiomenan siemeniä (1omena)
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Voitele irtopohjavuoka, halkaisija noin 23cm.
3. Sekoita kulhossa jauhot, kaakao, sokeri ja suola.
4. Vatkaa munat vaaleaksi vaahdoksi.
5. Sulata voi ja sekoita jauhojen joukkoon. Lisää hunaja ja jogurtti, lisää lopuksi vaahdotettu munat. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30-35 min. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
7. Tee kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada kerma paloitellun suklaan ja hunajan päälle. Sekoita ja anna seistä noin 10 min.
8. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä reunoille. Ripottele pinnalle granaattiomenansiemeniä.
Itse valmistin kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja kuorrutteen tarjoilupäivänä. Vaikka kuorrute on suklaata, se ei kovetu jääkaapissa liian kovaksi, sillä sitä tulee niin ohut kerros.
Leivonnan jälkeen keittiömme näytti, kuin se olisi ollut teurastuksen jäljiltä, joten suosittelen tutustumaan granaattiomenan kuorimis ohjeisiin ennen aloittamista.
Suvi