Hiusten värjäys raskausaikana ja päivitystä hiuksiin

SuviS Lifestyle

 

Tänään oli mun vuoro päästä päivittämään vähän hiuksia. Varasin ajan meidän ihanalle oppisopimusopiskelija Jutalle ja hän laittoi minulle vaaleita raitoja. Samalla värjäsin myös kulmakarvat kestovärillä. Voi että tällainen pieni kaunistautumis hetki piristää! Tuntuu, että aina kun itse pääsee asiakkaan penkkiin niin alkaa nukuttaa. Se kun toinen käsittelee sun hiuksia ja päänahkaa, on niin rentouttavaa. 

Viimeksi olen värjännyt hiuksiani vuoden alussa. Raskausaikana olen yrittänyt välttää hiusten värjäämistä. Tämän raskauden aikana taisimme värjätä hiuksiani tuon yhden ainoan kerran ja sekin raidoittamalla. Hiusten värjäyksen vaikutusta sikiöön ei ole tutkittu. Sen vuoksi itse välttelin värjäystä ja varsinkin päänahkaan laitettavaa hapeteväriä. Tämäkin asia on jokaisen itse päätettävissä ja valittavissa enkä tuomitse ketään toisin ajattelevaa. Itse kun työkseni olen päivittäin noissa värihöyryissä niin enää ei tee mieli näitä höyryjä raskausaikana päänahkaan laittaa.

Jo ennen esikoisen odotusaikaa aloin vaalentaa hiljalleen hiuksieni sävyä melkein mustasta vaaleampaan. Halusin helpotusta joka kuukausi värjättävään tyvikasvuun. Näin suomalaisen hiusvärin omaavana tuo tumman tyvikasvu oli niin häiritsevä. Muutenkin muoti oli suuntaamassa hieman luonnollisempaan, mitä se vielä tänä päivänäkin on. Paljon näkee kauniita vaaleita ja luonnollisia sävyjä. Myös ihanat pastellivärit ovat niin suloisia! On niin ihanaa kun vaaleiden raitojen kasvu ei näy ja hiuksia ei tarvitse enää värjätä niin usein. Helppoa ja ekologista! Niin onnistui myös hiusten värjäämättömyys esikoisen odotusaikana. Siitä lähtien olen suurimmaksi osaksi vain raidoittanut omaa väriä. Olen niin tykästynyt tähän väriin ja ennen kaikkea luonnollisuuteen ja helppouteen. 

Tällainen siitä sitten tuli. Alla kuvat ennen ja jälkeen. Tuo kulmien värjäyskin tekee ihmeitä tällaisen kotiäidin lookiin, joka ei jaksa meikkailla. Onneksi on olemassa myös ripsienpidennykset! Kesä on jo hieman vaalentanutkin omaa väriäni ja aurinko tuonut myös kasvoille väriä, mitä nyt myöskin hormooneista johtuvia maksaläiskiä. Niitä minulle on tullut kummassakin raskaudessa. Onneksi ne kuitenkin häviävät hormonien tasaannuttua.

Tykkään kovasti uusista hiuksistani. Kiitos Jutalle! Tällä kertaa jätimme hiusten latvojen leikkauksen seuraavaan kertaan, koska latvojen tasauksesta ei ole paljon aikaa. Ja myös, koska ajattelin pääseväni nopeammin kampaajan tuolista vauvan luokse. Yllättävän hyvin lapset viihtyivät, yhden kerran syötin vauvan raitojen vaikutusajalla. Ihanaa, kun he saavat olla lähelläni äitini kodin puolella. Työpaikkani kun sijaitsee äitini kodin yhteydessä ;)

Suvi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.