Kesäloman tärppi kohteet Suomessa

Minun kesä menee pitkälti töiden parissa, mutta muutamia reissuja meillä on suunnitteilla kesän viikonlopuille niin perheenä, kuin aikuisten kesken. Olen ihmisenä sen tyylinen, että tykkään suunnitella reissut etukäteen, sillä mielestäni hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Toukokuun puolella jo kävimme lasten kanssa viettämässä päivää Kuopiossa  Vehmasmäen eläinpuistossa ja se oli pienten lasten kanssa tosi kiva kesäkohde. Paljon suloisia eläimiä, suuri hiekkalaatikko ja paljon leluja lapsille. Useita grillipaikkoja sekä aina yhtä suloiset kissanpennut. Aivan ihana paikka siis lapsiperheille. Vaikka miksei myöskään aikuisporukalla. Eläinpuistoon on avattu kahvio kauniiseen vanhaan rakennukseen, vanhaa kunnioittaen. Suosittelen poikkeamaan. Eläinpuistoon saa myös kesäpasseja, jonka ostaessa käynti tulee edullisemmaksi jos puistossa tykkää käydä useammin kuin kerran kesässä.

Kesä-heinäkuun vaihteessa meillä on tarkoitus mennä ystävä pariskunnan kanssa Kuopion Viinijuhlille. Viinijuhlilla on tänäkin kesänä kattava valikoima mahtavia esiintyjiä ja hienoa meininkiä Italialaisittain. Ajatuksissa on viettää mukava päivä kierrellen terasseja ja nauttien hyvästä ruoasta ja seurasta aikuisten kesken. Kuopion uusi Saana saunamaailma ja terassi on tarkoitus käydä katsomassa ja muitakin uusia terasseja ja kohteita kaupungilla kiertelemässä. Myös satamassa sijaitseva Gusto Runin viinibaari täytyy käydä kokemassa.

Heinä-elokuun vaihteessa vietämme seitsemättä hääpäivää ja silloin olemme yleensä mieheni kanssa tehneet kahden kesken jotain. Tänä vuonna meitä kiinnostaa Kouvolan asuntomessut, joten hyödynnämme lapsivapaan viikonlopun ja suuntaamme sinne. Samalla vietämme hääpäiväämme ja nautitaan hyvästä ruoasta  sekä hotelliyöstä Kouvolassa.

Elokuun puolivälissä meidän on tarkoitus lähteä lasten kanssa kesälomareissulle ja suuntaammekin Turkuun ja Naantaliin sekä Naantalissa Muumimaailmaan. Turussa menemme perhetuttujemme mökille Turun saaristoon Kustaviin. Odotan innolla jo merimaisemaa ja saaristoa. On ihanaa nähdä ystäviemme kesäpaikka, sekä ennen kaikkia ystävämme.

Naantalissa vietämme yhden yön ja käymme Muumimaailmassa. Esikoisemme odottaa jo kovasti muumien näkemistä. Ja kyllä minustakin on ihanaa lähteä, muumimaailma on varmasti upea paikka myös aikuisen silmin. Odotan myös Naantalin kaunista satamakaupunkia, hyviä ravintoloita sekä aikaa perheen parissa.

Aivan ihanaa kesää

Suvi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *