Kesäreissu Kustaviin ja muumimaailmaan


Meidän tämän kesän lomareissu suuntautua Tutun saaristoon Kustaviin sekä Naantaliin ja muumimaailmaan. Olimme Kustavissa tuttaviemme upealle mökillä aivan merenrannalla. Mökki sijaitsi ihanalla paikalla kallion reunamalla. Tutustuimme Kustavin käsityökylään, joka oli rakennettu vanhan hirsikoulun pihapiiriin. Rakennukset olivat upeita ja pihalla oli lampaita, pupuja ja hevosia. Ihana retkikohde lapsiperheille. Pihapiirissä oli mm. savipaja, hopeapajuja sekä sepänpaja, jossa seppä takoi rautaa. Lapset, varsinkin kolme vuotias oli aivan innoissaan tästä retkikohteesta. Käsityökylässä oli myöskin käsityö ja sisustus myymälöitä sekä kahvio. Lapsille oli tehty polkuautorata. Kahviossa söimme herkulliset munkit.

Kustavi oli kaiken kaikkien mahtava paikka ja se luonto oli jotain niin kaunista. Tuli ihan mökkikuume, niin upealla paikalla tuttaviemme mökki oli. Muutenkin aivan ihana kokemus ja mukava viikonloppu.

Kustavista ajelimme Naantaliin ja muumimaailmaan. Muumimaailma oli lasten ja eh vähä aikuistenkin unelma. Päivä kului mukavasti ja tekemistä riitti todella. Lapset olivat innoissaan ja pienempikin lähestyi reippaasti muumeja. Evertistä paras hahmo oli haisuli. Katsoimme hänen kanssaan nukketeatteri- ja tanssiesityksen. Ihanaa oli katsoa lasten riemua. Monta kertaa kävimme kiertämässä muumitalon ja aina uudelleen sieltä löytyi mukavaa katseltavaa.

Naantaliin olimme varanneet yöpymispaikan Air bnb:n kautta. Tämä oli ensimmäinen kerta kun vuokrasimme majoituksen sieltä ja olimme kyllä tyytyväisiä. Lapsille oli ihmeellistä kun asuimme kerrostalossa. Evert olisi halunnut kuulemma muuttaa sinne. Hän olisi halunnut jatkaa reissua vielä eikä olisi millään halunnut lähteä kotiin. Oli ihanaa huomata kuinka hänkin nautti jo reissusta.

Naantali oli upea kaupunki. Kauniita vanhoja puurakennuksia, satama ja rantatie vanhasta kaupungista muumimaailmaan ja meidän vuokra-asunnolle. Olipa mukava retki.

Mukavaa loppu viikkoa!

Suvi

perhe ystavat-ja-perhe matkat lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *