Maukas lohikeitto

54DC00BD-C4EF-416A-BDDE-5A49E7E68A4C.jpeg

Sunnuntaina valmistin lounaaksi perinteistä lohikeittoa. Meidän koko perhe tykkää kalasta ja taaperokin syö niin mielellään kalakeittoa, että yleensä aina pyytää sitä lisää. Lohikeitto on siitä hyvä, että se tulee aika nopeasti ja se on helppo tehdä. Raaka-aineet ovat myös aika perinteisiä ja monesti kotoa löytyy melkein kaikki tarvittava lohta ja kermaa lukuunottamatta. Yleensä käytän ruoanlaitossa ruokakermaa, mutta on muutamia tiettyjä ruokia johon tykkään laittaa ihan oikean kuohukerman. Tämä ruoka on yksi niistä. Kuohukerma on vaan niin parasta, vaikka rasvaista onkin. 

Lohikeitto n. 5annosta

15 perunaa

700g lohta

2 sipulia 

2dl kuohukermaa 

10 kokonaista maustepippuria 

suolaa

kuivattua tilliä

Kuori ja pilko perunat. Laita ne kiehuvaan veteen. Kuori ja pilko sipulit ja lisää perunoiden sekaan kypsymään. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää ruodittu ja kuutioiksi pilkottu lohi joukkoon. Lisää mausteet. Suolaa voit laittaa mielesi mukaan. Kun kala alkaa olla kypsää ja kokeiltaessa haarukalla halkeilee, lisää kerma. Anna kiehua vielä hetki. Tarkista maku ja sitten eikun nauttimaan. 

Suvi

koti ruoka-ja-juoma