Maukas lohikeitto
Sunnuntaina valmistin lounaaksi perinteistä lohikeittoa. Meidän koko perhe tykkää kalasta ja taaperokin syö niin mielellään kalakeittoa, että yleensä aina pyytää sitä lisää. Lohikeitto on siitä hyvä, että se tulee aika nopeasti ja se on helppo tehdä. Raaka-aineet ovat myös aika perinteisiä ja monesti kotoa löytyy melkein kaikki tarvittava lohta ja kermaa lukuunottamatta. Yleensä käytän ruoanlaitossa ruokakermaa, mutta on muutamia tiettyjä ruokia johon tykkään laittaa ihan oikean kuohukerman. Tämä ruoka on yksi niistä. Kuohukerma on vaan niin parasta, vaikka rasvaista onkin.
Lohikeitto n. 5annosta
15 perunaa
700g lohta
2 sipulia
2dl kuohukermaa
10 kokonaista maustepippuria
suolaa
kuivattua tilliä
Kuori ja pilko perunat. Laita ne kiehuvaan veteen. Kuori ja pilko sipulit ja lisää perunoiden sekaan kypsymään. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää ruodittu ja kuutioiksi pilkottu lohi joukkoon. Lisää mausteet. Suolaa voit laittaa mielesi mukaan. Kun kala alkaa olla kypsää ja kokeiltaessa haarukalla halkeilee, lisää kerma. Anna kiehua vielä hetki. Tarkista maku ja sitten eikun nauttimaan.
Suvi