Päiväkotielämää takana kohta kuukausi

Todellinen arki on alkanut ja päiväkotielämää on takana kohta jo kuukausi.

Meidän pojat ovat päiväkodissa kymmenen päivää kuukaudesta. Mieheni yötyö mahdollistaa meille sen ettei lasten tarvitse olla hoidossa jokainen päivä. Aiemmin esikoisen aikana 15 päivää hoitoa kuukaudessa riitti juuri hyvin, mutta nyt ajattelimme kokeilla kymmentä päivää.

Elokuussa olemme olleet vuorotellen lasten kanssa kotona heidän vapaapäivinään. Itsekin olen siis pitänyt muutamia vapaapäiviä, mikä on ollut tosi ihanaa. Työpäivät on ollut pitkiä ja olen tehnyt töitä myös viikonloppuna, mutta se juuri on mahdollistanut sen, että lapset saavat olla enemmän kotona ja minäkin enemmän lasten kanssa. Koko perheen yhteinen aika taas on jäänyt aika vähälle, mutta se onneksi korjaantuu syyskuussa kun miehelläni on lomaa.

Lapsemme ovat yksityisessä päiväkoti Norlandia Poukamassa. Poukama valmistui juuri elokuun alussa, joten lapset pääsivät aivan uuteen päiväkotiin. Aivan mahtavaa!

Aluksi minua jännitti hieman päiväkodin aloitus ja se, voisiko tämä päiväkoti olla yhtä huippu kokemus, kun esikoisen kohdalla aiemmin oli. Turhaan jännitin, sillä olen ollut todella tyytyväinen!

En voi kyllin kehua lastemme hoitopaikkaa. On aivan mahtavaa, että kaikki päiväkodissa on uutta! Lelut, tavarat, tilat, leikkipuisto. Kaikki uusia ja uudenaikaisia ja puhtaita! Poukama painoittuu luontoon ja he tekevätkin retkiä joka viikko. Minusta oli ihanaa kun päiväkodin pihalle oli tehty kansi nuotiopaikka. Suloista! Kaiken lisäksi sisäilma päiväkodissa on taatusti puhdas!

Hoitajat ovat olleet tosi ihania. Päiväkodin johtaja on itsekin paikalla joka päivä, joten hänen kanssaan on helppo vaihtaa kuulumisia. Hänkin on todella herttainen. Tätä kirjoittaessa ihan herkistyn, niin ihania hoitajat ovat!

Näin alussa lapsia päiväkodissa on ollut vasta aika vähän, joten kaikki lapset ovat olleet samassa ryhmässä. Syyskuun alusta päiväkotiin tulee lisää lapsia, jolloin lapset jakautuvat ryhmiin.

Meidän pojat menevät sisarusryhmään, johon tulee lisäksi myös vähän isompia. Se on mielestäni kiva, meidän isomman pojan kannalta. Nytkin he ovat jakautuneet välillä pienempiin ryhmiin, isojen ja pienien. Silloin he ovat touhuilleet lasten iän mukaisia juttuja. Kuulin tällä viikolla hoitajat, jotka siirtyvät meidän poikien kanssa sisarusryhmään ja olin enemmän kuin tyytyväinen. Aivan mahtavaa kun itsellä on niin varma olo lasten hoidosta.

Lapsilla itsellään hoidon aloitus on alkanut hyvin. Evert on todella mielellään päiväkodissa ja heti alusta asti he ovat aamuisin lähteneet leikkimään samantien kun olen heidät vienyt. Siinä melkein suuauki olen jäänyt katsomaan perään. Hah.

Evert on onnellinen kaikista kavereista ja leikeistä. Emiel on hoidossa ollut välillä vähän itkuinen varsinkin päiväuniaikaan. En ole ollut kuitenkaan huolissaan, sillä näen lapsestani, ettei hänellä ole mitään hätää. Äidin ikävä kuuluu asiaan, päiväkodin aloitus on aina hieman vaikeampaa pienille. Pääosin Emielilläkin on kuitenkin mennyt hyvin. Ja veljen läsnäolo auttaa kovasti.

Takana lapsilla on siis tällä hetkellä vasta seitsemän hoitopäivää. Kirjoitus on tehty näiden hoitopäivien perusteella. Odottavaisin mielin olen kuitenkin jatkoakin kohtaan.

Päiväkodissa on vielä paljon paikkoja lapsille. Monet varmasti pelkäävät sanaa yksityinen päiväkoti. Niin itsekin ehkä pelkäsin. Yksityisessä päiväkodissa kuitenkin kaikki asiat toimivat samanlailla, kuin kunnallisessakin hoidossa. Päivähoitomaksu on molemmissa sama. Kunta maksaa osan yksityisestä hoidosta, jolloin meille vanhemmille maksu jää samaksi, mitä se kunnallisessa hoidossa olisi. Koulujen loma-ajat sujuvat yksityisessä hoidossa kivasti, sillä päiväkoti on auki myös silloin.

Täydet suositukset päiväkoti Norlandia Poukamalle.

Mukavaa viikonloppua!

Suvi

perhe vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *