Pikku virpojia ja pääsiäismunia

Hei taas.

Palmusunnuntai oli ja meni ja meiltäkin lähti sunnuntaina kaksi pientä virpoja noitaa. Voi kuinka sööttejä he olivatkaan pienet huivit päässä ja nokipannu kädessään. Ihania pieniä viepojia oli paljon liikkeellä.

Lapsena meillä oli tapana käydä virpomassa ja haluan tätä perinnettä jatkaa myös lasteni kanssa. Evert kävi virpomassa jo viime vuonna äitini luona joten hän pääsi tänä vuonna jo toista kertaa palmusunnuntain touhuun. Pikku Emielkin oli mukana virpomassa. Voi ihanat pikku noidat.

Evert oli niin onnellinen saamistaan herkuista ja Virvon varvon lorua opeteltiin monta kertaa. Oksia me askarreltiin hänen kanssa yhdessä. Miten kivoja yhteisiä juttuja nämä ovatkaan. Parasta on juuri se kun pääsee opettamaan ja jatkamaan omien lasten kanssa samoja mukavia perinteitä mistä itse lapsena on pitänyt.

Pääsiäistä me olemme koristellut jo pitkän aikaa. Haimme myös kotiin pajun oksia ja koristelimme niitä. Maalasimme pääsiäismunia ja olemme istuttaneet pääsiäisruohon. Tiput ja suklaamunia on jo hankittu. Ihana nähdä esikoisen riemu. Kuinka innoissaan hän kastelee pääsiäisruohoja ja seuraa kuinka ruohoja parturoidaan.

Minä pidän juhlapyhistä kovasti, haluan riemuita niistä yhdessä lasten kanssa. Kodin koristelu ja perinteiset juhlaherkut sekä yhdessä tekeminen tekevät juhlapyhistä mahtavan. Osaksi varmasti myös se innostaa minua juhlapyhissä, että työaikana juhlapyhinä on saanut pitkän vapaan. Vaikka kotona nyt olenkin, silti pyhät tuntuvat vapailta ja erikoisilta.

Tänä vuonna pääsiäiseksi meillä on suunnitelmissa paljon ulkoilua aurinkoisessa säässä, brunssi, lohen onkimista sekä yhdet kolmekymppiset. Suklaan syömistä unohtamatta. Tulossa siis kaikkea kivaa!

Lapsuuden pääsiäisiin kuului perinne jolloin tipu muni suklaamunan pääsiäisruohoon yön aikana. Siinä sitten ihmeteltiin, kuinka iso suklaamuna on voinut mahtua pienen tipun pepusta ulos. Hassua. Tätä perinnettä haluan jatkaa lasteni kanssa. Evert odottaa jo kovasti tipun munintaa.

Pääsiäisviikko on alkanut oikein ihanassa säässä ja tänään saatiin nauttia auringosta ja 12 asteen lämmöstä. Tänään lapsilla oli kerhokuvaus, tuli niin söpöjä kuvia. Tänään meillä myös aloitettiin jo terassin pesut ja kesäterassin laitto. Olen saanut haravoitua jo lähes koko pihan sekä pensaat leikattua. Varmasti pääsiäiseksi saadaan terassi jo kesäkuntoon. Ehkä täytyy jo käydä ostamassa ensimmäiset kevät kukat. Aah mikä ihana kevät! Kyllä kevät on sittenkin se paras vuodenaika!

Tänään juuri ollessamme saunasta vilvoittelemassa sanoin miehelleni, että nyt tein kyllä oikein ratkaisun kun päätin olla kotona kesän alkuun saakka. Palaan töihin heti kesäkuun alussa. En koskaan ole ollut keväällä kotona tai lomalla. Nyt olen saanut tehtyä pihahommat rauhassa ja mikään ei ole tuntunut pakkopullalta. Ihana puuhailla ulkona kun näkee heti oman käden jälkensä. Ihanasti esikoinenkin jo minun kanssa touhuaa. Hänestä oli kova apu haravointi jätteen keräyksessä kottikärriin.

Vaikka ihana olla kevät kotona, odotan kyllä jo kovasti töihin paluuta. Aivan mahtavaa päästä ihmisten pariin ja näkemään ihania asiakkaita. Vielä reilu kuukausi lasten kanssa ja sen jälkeen alkaa uusi arki. 🙂

Ihanaa pääsiäisviikkoa sinulle!

Suvi <3

perhe vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *