Paras ja hieman erilainen pipariohje

SuviS Lifestyle

Tänään leivottiin Evertin kanssa jouluksi piparit. Tai no Evertin tärkein tehtävä oli ehkä koemaistaja, taikinan ja pipareiden. Vaikka kyllä hän innokkaasti jo paineli muoteilla pipareita.

Eilen tein taikinan jo jääkaappiin ja tänään päästiin leipomaan. Piparitaikinan olen tehnyt tällä samalla ohjeella jo vuosia. Mielestäni tämä on vaan paras! Hieman erilainen, mutta suussa sulavan hyvä! Monelle olen tätä ohjetta jakanutkin, ja niin monet ovat näihin ihastuneet. Näiden erilaisen maun takana piilee kardemumma. Pipareista tulee perinteisiä pipareita hieman vaaleampia. Tämä taikina on super helppo valmistaa, tätä ei tarvitse keitellä ja tähän tulee tosiaan vain tämä yksi mauste, kardemumma. Aineet sekoitetaan keskenään ja se on siinä.

Näitä teen aina ison satsin ja vien yli puolet äitini perheeseen ja monesti olen näitä myös muillekin jakanut. Meidän perheessä pipareita menee aika vähän. Saa nähdä tänä vuonna, häviääkö piparit aiempaa nopeammin kun kaksi vuotiaan herkkua on kaikki keksit ja hän on päässyt herkkujen makuun. 

Piparit

  • 3 munaa 
  • 4,5dl sokeria
  • 400g voita
  • 1dl siirappia
  • 5tl kardemummaa
  • 2tl soodaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 9dl vehnäjauhoja
  • 3dl perunajauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi taikinaan. Lisää siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Pidä taikinaa jääkaapissa yön yli. Ota taikina muutama tunti ennen leipomista huoneenlämpöön. Kaulitse taikina, paina muoteilla piparit ja asettele uunipellille. Piparit kohoavat ja leviävät hieman, joten muista jättää pipareihin kohoamisvara.

Paista uunissa 200 asteessa noin 5-7 minuuttia.

Nämä ovat ihan parhaita tuoreena maidon kera. Nam! Annan pipareiden jäähtyä ennen säilömistä. Säilytän pipareita kauniissa lasipurkissa. 

Suosittelen kokeilemaan jos haluaa hieman eri makuvivahdetta pipareihin. Näissä on pieni uusi maku, ei kuitenkaan liian erikoinen. 

Suvi

Kommentoi