Rakas puolivuotias

38621DA1-B27F-4C04-806E-53B38F7BA9FB.jpeg

76D22CDC-D46F-497D-B1D5-6F8869CC7892.jpeg

CEB526A0-64F3-43C4-8B23-3BACFBA52509.jpeg

941E5E22-C850-46C6-B661-71CAAEE8450F.jpeg

Jouluaattona meidän vauva täytti puolivuotta! Samaan aikaan hänelle puhkesi kaksi ensimmäistä hammasta ja hän aloitti kiinteän ruoan syömisen. Paljon uusia asioita. Lisäksi tällä hetkellä molemmat lapset ovat taas flunssassa. En ymmärrä mistä nämä kaikki flunssat löytävätkään meille. Hampaiden puhkeamisen ja flunssan takia meidän yöt ovat olleet jokseenkin rauhattomia. Silmäpussit suurenevat tämän äidin silmien alla ja väsymys alkaa painaa. Kaiken lisäksi esikoisemme on ilmeisesti jättämässä päiväunia pois. Se tarkoittaa sitä, että myös minun päiväunet ovat kohta historiaa. No, täytyy vain toivoa, että yöunet palaavat taas pian ennalleen. 

Meidän puolivuotias on innokas kääntyilemään ja hän pyörii akselinsa ympäri. Vielä hän ei ole keksinyt ryömimistä, vaikka sitä niin kovasti haluaisikin tehdä. Isoveljen lelut ovat alkaneet kovasti kiinnostaa ja yhteisleikitkin alkavat sujua. Vauva nauraa kovasti isoveljen touhuille ja jos isoveli jaksaa vaan viihdyttää, vauva jaksaa kyllä seurata ja viihtyä. Toisinaan vauva ei enää itsekseen viihdykään ja koska liikumaan olisi kova halu päästä, välillä kiukuttaa kun eteenpäin ei vaan pääse. Muuten vauva on edelleen hyväntuulinen ja iloinen. Tämä tapaus on kyllä oikea ilopilleri! Suu on lähes aina hymyssä, ellei tosin mihinkään koske. 

Meidän vauva on pitkä ja hoikka tapaus, aivan erilainen vartaloltaan kuin isoveljensä. Hänellä on pitkät raajat ja solakka vartalo. Hän kasvaa veljeään hieman pidempänä ja hoikempana, mitä neuvolakortteja olen vertaillut. Pojissa on jotain samaa näköä ja samoja ilmeitä, mutta pääosin he ovat kyllä erinäköisiä. Esikoinen on enemmän isän näköinen ja kuopus ehkä enemmän sitten minun näköinen.

Päiväunia vauva nukkuu päivässä yleensä kahdet. Ensimmäiset unet hän ottaa aamusta ja toiset hän nukkuu päivällä oikeaan päiväuniaikaan, jolloin ehkä saan esikoisenkin unille. Aiemmin vauva tykkäsi nukkua ulkona vaunuissa, mutta nyt ratasosaan siirryttyämme vauva ei oikein enää pitkiä unia tykkää rattaissa nukkua. Ratasosaan siirryimme vauvan ollessa viisi kuukautinen, koska hereillä ollessaan vauva ei viihtynyt vaunukopassa. 

Olin ajatellut, että puolivuotiaana siirrän vauvan omaan huoneeseen nukkumaan niinkuin esikoisen aikaan tein. Vaan niinhän siinä kävi, että vauva nukkuu edelleen minun vieressä. Vauvan oma sänky ei ole ollut kovinkaan kovalla käytöllä 😉 katsotaan missä vaiheessa kokeillaan omaan huoneeseen siirtymistä, se voisi tietenkin parantaa meidän jokaisen yöuniakin. Mutta se sitten kun vauva taas tervehtyy. 

Olemme käyneet koko perhe vauvauinnissa. Vauva rakastaa vettä ja saunomista. Sukelluksen jälkeen vauva on yhtä hymyä. Olemme käyneet lisäksi avoimessa päiväkodissa, jossa vauvakin näkee muita lapsia.

Tämä vauva on luonteeltaan rauhallisempi ja tyytyväisempi, kuin esikoinen vauvana oli. Ehkä se johtuu myös siitä, kun vauva on joutunut hieman myös odottamaan vuoroaan huomionsaannissa, sillä lapsia on kaksi. 

Meidän vauva on ihana! Mutta pakko myöntää, että paljon kuultu sanonta esikoisen aikaan ”odota kun niitä on kaksi” pitää paikkansa 😉 kyllä kädet on täynnä työtä. Mutta silti, vaikka välillä raskasta ja vaikeaa onkin, lasten kanssa touhuaminen on parasta mitä tiedän! <3

18C66052-DF82-43D0-9DFA-235B9835E6C9.jpeg

 

B1AF69AF-6FC8-465B-AC8B-04FE03841262.jpeg

BE820B82-CE7E-486A-8820-BB6695BD8E78.jpeg

Suvi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *