Rantakuntoon raskauden jälkeen ?

SuviS Lifestyle

Nythän on niin, että meillä toden totta on edessä rantaloma Kroatiaan. Aikaa reissuun on reilu kuukausi ja olen alkanut miettimään rantakuntoani. 

Tällä viikolla kävin jälkitarkastuksessa ja kaikki oli niinkuin pitääkin. Sain luvan alkaa liikkua reippaammin. Heti mielessä kävi jooga ja pilates nuo minun ihan lemppari lajit. Niillä voisi lempeästi aloittaa raskauden jälkeen ja saada syvät lihakset kuntoon.

Harmikseni meidän oma kuntokeskus lopettaa juuri nyt kun itse ajattelin taas liittyä mukaan. Rakastin ryhmäliikuntatunteja! Ilmeisesti kuntosalille ainakin on uusi jatkaja, mutta ryhmäliikunta tunnit ovat vielä kysymysmerkki. Odotellaan ja ennen sitä on keksittävä muuta! Vaunulenkkeillyt olenkin jo vähän ja sekin on tässä vaiheessa hyvä. Ajattelin voisinko vahvistaa tiettyjä lihasryhmiä ihan kotonakin. Vatsa-, selkä- ja peppulihakset kaipaisivat nyt huoltoa, miksipä ei koko muukin kroppa. Eli eikun vain lankuttamaan ja ensimmäiseksi laittamaan syvät lihakset ja lantionpohjalihakset kuntoon.

Viime raskauden jälkeen en palannut liikuntakeskuksen vaan liikuin lenkkeillen, vauvan kanssa tanssitunneilla käyden ja tehden lihaskuntoa kotona. Ja imetys, se paras keino raskauskilojen häätämiseen! Kaikilla tämäkään ei toimi, mutta minun kohdalla se oli avain painonpudotukseen! Imetyksen loppumetreillä painoin jopa muutaman kiloa vähemmän kuin ennen raskautta. Silloin kaikki 16 raskauskiloa lähtivät noin neljässä kuukaudessa. Nyt minulla on vielä kahdeksan kiloa pudotettavaa tuosta 18 raskauskiloista. Hirveätä stressiä en aio ottaa, riittää kun itselläni on hyvä olla ja tuleehan liikunnasta niin ihana olotila! Liikun juuri sen terveyden ja hyvänolontunteen vuoksi ja plussana tulee sitten toivottavasti tuo jonkin asteinen rantakunto! Aivan parhaimmassa rantakunnossa tuskin tulen reissullamme olemaan, eikä se haittaa, onhan vauva silloin vasta kolme kuukautta. 

Terveydenhoitajan kanssa keskusteltiin tästä raskauskilojen lähdöstä. Kerroin hänelle kuinka painoni junnaa vain nyt paikallaan. Hän kertoikin, että toisen raskauden jälkeen kroppa ei vaan toimi enää niin nopeasti, kuin ensimmäisen. Sairaalaan jäi nyt kahdeksan kiloa ja sen jälkeen pudonnut kaksi lisää, mutta nyt tämä paino vain pysyy samana. Tietenkin tähän vaikuttaa helle kesä ja se mitä suuhun on tultu laitettua. Kuumalla säällä limpparia ja jäätelöä. Ja onhan noita jokunen suklaalevykin mennyt. Helteiden takia liikuntakin jäi kesällä aika olemattomiin. Mutta nyt kun ilmat viilenevät ja arki oikeasti alkaa, aion rueta vaunulenkkeilemään enemmän. Nyt kun kaikki kesän juhlat ovat ohi, voi myös rueta enemmän katsomaan mitä suuhun pistää. Aion lisätä ruokavalioon enemmän kasviksia ja muutakin terveellisempää. Tuo kesä kun on niin ihanaa grillausaikaa. Joten nyt ruotuun!

Imetyksen takia aion kuitenkin pudottaa painoa maltillisesti. Haluan, että tästäkin imetyskerrasta tulee pitkä ja hyvä. Toivon ainakin niin. Liian nopea painonpudotus voisi vähentää maidontuotantoa.

Katsotaan alkaako paino tippumaan ihan näillä pienillä muutoksilla. Ainakin viimeksi niin kävi. Herkkujen vähentäminen, terveellisempi ruokavalio, vaunulenkit ja pienet lihaskunto harjoitteet ja siinä se oli. Sekä imetys kohdallani varmasti suurimpana. 

Suvi

Kommentoi