Ranuan Eläinpuistossa


Me ollaan ensi viikko lomalla ja lähdettiin tänä aamuna ajelemaan Lappia kohti. Lasten kanssa on kivempi ajella kahdessa erässä, silloin matka ei tunnu niin pitkältä. Tänään tultiin siis Ranualle. Oltiin iltapäivä Ranuan eläinpuistossa ja ollaan täällä yksi yö. Huomenna jatketaan matkaa Leville. En malta odottaa Lapin ruskaa ja luontoa.

Me ei olla koskaan käyty lasten kanssa Kuopion eläinpuistoa isommassa eläinpuistossa, joten nyt haluttiin yhdistää Ranuan eläinpuisto tähän Lapin matkaan. Ranua sattui juuri kivasti matkanvarrelle ja helpottaa näin meidän menomatkan.

Varattiin majoitus Ranuan eläinpuiston yhteydessä olevasta Holiday village Gulo Gulosta. Meillä on tilava paritalon puolikas johon mahtuisi isompikin porukka. Majoitus on aivan eläinpuiston vieressä ja päästiin puistoon mökistä kävellen. Majoitukseen kuului kattava takeaway aamiainen. Iso suositus tälle. Majoitus on todella siisti. Plussaa myös lakanoista ja pyyhkeistä jotka kuuluvat hintaan!

Eläinpuiston lipulla saadaan olla kaksi päivää katsomassa eläimiä ja meinasimmekin huomenna vielä mennä takaisin. Puistossa tänään meillä vierähti aikaa noin kolme tuntia. Eläimien lisäksi lapset tykkäsivät kovasti alueen kahdesta leikkipuistosta. Niihin me suunnataankin heti huomen aamuna. Poikien mieleen oli myös sähköinen kaivinkone, joka oli tosin maksullinen.

Ranuan eläinpuistossa elää arktisia eläimiä, jääkarhuista, hirviin ja kaikkiin isoihin lintulajeihin. Pöllöt olivat minusta kauneimpia. Katsokaa nyt tätä ihanaa kolmikkoa 😍 Lapset tykkäsivät karhuista ja hirvistä. Jääkarhun näimme vain osittain ja  todella kaukaa, joten sitä lähdemme huomenna vielä katsomaan. Muutama eläin oli kesän aikana menehtynyt ja näin ei niiden häkissä ollut nyt ketään. Muutama muukin laite tai alue oli poissa käytöstä, en tiedä olisiko syynä korona tai lähestyvä talvi. Mutta katseltavaa ja tekemistä riitti silti oikein kivasti.

Koko reitti oli tehty leveästä ja siististä pitkospuusta, joten lasten kanssa siellä oli helppo kulkea. Aamupäivän täällä satoi, joten reitti oli välillä liukas. Hyvät kengät siis mukaan! Meillä oli puistossa myös rattaat mukana, kuopus sai näin välillä levähtää kyydissä. Jos ymmärsin oikein, olisi sieltä voinut myös lainata tai vuokrata erilaisia rattaita. Reitin varrella oli laavu, siinä olisi voinut syödä vaikka omia eväitä.

Meille sattui tälle retkipäivälle tosi kiva sää ja huomiselle on myös luvassa aurinkoa. Jes!

❤️ Suvi

perhe lapset suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *