Suklaaholistin unelmakakku

99237364-3ED8-4776-B07C-81FF09196BF6.jpeg

Viikonloppuna juhlittiin minun ja mieheni synttäreitä ja tein vieraille suklaakakun instagramista löytämäni ohjeen mukaan. Tämän kakun päädyin tekemään sen helpon ja nopean ohjeen mukaan. Ja niin kauniskin tämä oli. Kakkuun tarvitaan vain muutama raaka-aine ja that’s it!

Kakusta tuli todella hyvää! Jokaisen suklaaholistin unelma kakku! Kakku oli niin tuhti, että tämäkin suklaan rakastaja sai tarpeeksi suklaata ihan jo pienellä palalla kakkua. 

Suklaakakku (n.10 palaa)

3 mutakakkua (Rainbow)

4dl kuohukermaa

3 levyä suklaata

tomusokeria

Vuoraa halkaisijaltaan 17cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Itse korotin matalaa irtopohjavuokaa laittamalla vuoan reunoille korkean leivinpaperin, koska kakusta tulee korkea!

Sulata mutakakut kakun ohjeen mukaisesti. Itse annoin mutakakkujen sulaa hitaasti jääkaapissa. Ostin Rainbow mutakakkuja ja ne olivat juuri hyvä kokoisia tähän irtopohjavuokaan. Tietysti tähän käyvät myös muut mutakakut. 

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sulata 2 levyä suklaata mikrossa välillä sekoittaen (tai vesihauteeseen). Itse käytin taloussuklaata, mutta tähän voit käyttää mitä itse tykkäät. Tummasuklaa on mielestäni kauniimpi kuin maitosuklaa.

Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa kerman joukkoon.

Laita ensimmäinen mutakakku irtopohjavuoan pohjalle.

Laita puolet kerma-suklaa täytteestä mutakakun päälle.

Lado toinen mutakakku täytteen päälle.

Levitä loput täytteet mutakakun päälle.

Viimeiseksi aseta kolmas mutakakku täytteen päälle.

Laita kakku jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Varmista, että kakku on jähmettynyt. Ota kakku irtopohjavuosta ja aseta tarjoiluastialle.

Sulata viimeinen suklaalevy ja kaada suklaa kakun päälle. Voit lusikalla tasoitella suklaan niin, että suklaata valuu hieman reunojen yli.

Laita kovettumaan jääkaappiin noin tunniksi.

Koristele.

09B59EA9-F35A-470C-8461-79E2D32A998E.jpeg

2BDB2F68-A1AD-42BB-9910-D128546B35E9.jpeg

Vinkki! Jos haluat upottaa kakkuun jonkun kuvan tapaisen kakkukoristeen, tee se ennen suklaan jähmettymistä. Itse koristelin kakun tomusokerilla suklaan jähmettyä. Voit koristella kakun mielesi mukaan. Esimerkiksi pensasmustikoilla tai vadelmilla. 

Ensi kerralla kokeilen ehkä jättää suklaan kakun päältä pois, sillä kakkua oli hieman hankala leikata suklaan kovettumisen vuoksi. Ehkä kerros täytyisi olla niin ohut, ettei kovettuminen haittaisi leikkausta. Täytyy kokeilla. 

Suvi 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *