Suosikki hankinnat vauvalle

SuviS Lifestyle

Nyt kun tarkemmin aloin miettimään tätä alkanutta mammalomaa ja to do listaa, niin aika isona osana sitä on tarvikkeet vauvan saapumista varten. Tämä toinen raskaus on ollut siitä niin paljon erilaisempi kuin ensimmäinen, että olen ottanut kaiken aika paljon rennommin. Tietenkään aikaakaan ei samanlailla ole ollut kuin esikoista odottaessa. Toisaalta yhden vauvan kokemuksella tiedän, että monellakaan asialla ei ole niin hirveä kiire, esim turvakaukalon kerkeää mies napata äitini varastosta tullessaan hakemaan meitä sairaalasta kotiin ;) noh voihan se ajatus vielä muuttua! Tähän aikaan esikoista odottaessa minulla oli varmasti tasan tarkkaan kaikki valmiina ja hyvä niin, syntyihän poikani kaksi viikkoa etuajassa.

Tällä hetkellä minulla on kaikki aika kesken tulevaa vauvaa varten. Pienet vaatteet olen kyllä etsinyt, nyt niitä voisi alkaa pesemään. Onneksi kuitenkin kaikki mielestäni tarvittavat tarvikkeet meillä on jo esikoisen vauva-ajalta. Ne täytyisi vaan kaivella kaapeista ja varastoista. Kun haaveissa oli pikkusisarus esikoiselle pienellä ikäerolla, en hävittänyt juuri mitään vauvatarvikkeita. Ainoastaan entiset vaunut möin ja hankin tilalle tuplarattaat. Tietenkin niitä niin söpöjä pikkuvaatteita on ollut aivan pakko ostaa edes vähän uutena tälle tulevalle vauvallekin. 

Onneksi esikoista odottaessa perehdyin paljon vauvatarvikkeisiin ja luin paljon niistä, joten tuli tehtyä järkeviä ja kestäviä hankintoja!

Tässä lista minun suosikeista:

VAUNUT

Vaunuina meillä esikoisella oli yhdistelmävaunut Bugaboo buffalot. Ne olivat aivan mahtavat! En löydä niistä kyllä oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa. Käytännölliset, tyylikkäät, mukavat yhdistelmävaunut. Juuri sellaiset mitä tarvitsin. Nyt näiden tilalle olen hankkinut bugaboo donkeyt, joita voi käyttää niin monona, kuin duonakin. Ja ovat muuten näppärät nämäkin! Olemme helmikuusta asti kärräilleet esikoisen kanssa näillä ja tykkään! Nämä tuntuvat melkein vielä ketterämmiltä kuin buffalot. Ainut huono puoli on autoon pakkaaminen, vaunut vievät aika paljon tilaa, varsinkaan jos aikaa ei ole purkaa näitä pienempään osaan. Mutta mahtuvat nämä kyllä hyvin meidän farmariauton takakonttiin ison matkalaukunkin kanssa. 

TURVAKAUKALO

Turvakaukalona meillä on esikoisen jäljiltä Maxi-Cosin Capriofix isofix kiinnityksellä. Tähänkin olin todella tyytyväinen. Se on turvallinen, laadukas ja tilava. Monet turvakaukalot ovat niin ahtaita, että ne eivät pitkään mene vauvalla. Tämän kanssa me taidettiin päästä melkein vuoden ikään asti.

BABYSITTER

Babysitteriä etsiessä en muuta katsellutkaan kuin Baby Björnin balance softia. Tätä oli niin paljon kehuttu. Löytyipä värivaihtoehtojakin monia mieleisiä. Valitsin meille valkoisen mesh kankaisen sitterin. Aluksi epäilytti arka väri, mutta se osoittautuikin heti alkuun turhaksi epäilykseksi. Sitterin kankaan saa heitettyä todella helposti koneeseen niin sen vaatiessa. Muutamia kertoja pesin kankaan ja siitä tuli aina kuin uusi. Onhan tuo kapistus aika silmäämiellyttäväkin ;)

ITKUHÄLYTIN

Itkuhälyttimeksi hankimme Philips Avent Dect. Tämä oli aivan mahtava. Laadukkaalla äänellä varustettu, ja kaulanauhalla, jotta joskus pojan nukkuessa sisällä ja minun touhutessa ulkona sain hälyttimen kaulaan. Hälytin näyttää myös lämpötilan ja kellonajan. Olihan tässä muitakin hyviä ominaisuuksia, mm. yövalo ja unimusiikkia.

RINTAPUMPPU

Esikoista odottaessa olin ajatellut, että tulen aivan takuulla imettämään. Apuvälineeksi hankin Philips Avent comfort sähkökäyttöisen rintapumpun. Onneksi hankin sähkökäyttöisen, nimittäin imetys ei lähtenytkään käyntiin niinkuin olin toivonut. Rintapumpulle löytyikin töitä päivittäin maidon heruttelua varten noin kolmen viikon ajan ennen kuin sain maidon tuotannon hyvin käyntiin. Myös tämän jälkeen pumpulle oli käyttöä, jos olin itse menossa asioille ja pumppasin maitoa vauvalle poissaoloni ajaksi. 

LEIKKIMATTO

Leikkimattoja meillä oli kaksi esikoisella! Toinen lahjaksi saatu pehmeällä alustalla ja toinen vähän isommalle vauvalle soveltuva puinen ”babygym”. Näissä vauva viihtyi tosi hyvin lattialla. Tulevalle vauvalle minun on tarkoitus tehdä itse leikkikaari puusta. Välineet on hankittu, nyt kuin vain aika antaa myöten, alamme mieheni kanssa sitä tekemään. TÄSTÄ lisää myöhemmin!

KEHTO/SÄNKY

Sänkyä me ei tarvittu esikoiselle ostaa. Ensikehto ja pinnasänky tulivat suvustamme. Kehdossa poikamme nukkui ensimmäiset kolme kuukautta ja sen jälkeen siirsimme hänet pinnasänkyyn. Nämä ihanuudet odottavat tulevaa vauvaakin!

 

HOITOALUSTA

Me ei hankittu kokonaista hoitopöytää, vaan hankimme pehmeän hoitoalustan, jonka laitoimme kodinhoitohuoneen pöytätasolle. Tämä oli meille aivan riittävä ja todella kätevä kun sen sai sijoitettua vesipisteen viereen. Hoitopöydät vievät aika paljon tilaa ja käyttöaika on kuitenkin niin lyhyt.

Toivottavasti joku samassa tilanteessa oleva sai tästä jotain pieniä vinkkejä. Kerron mielelläni lisää jos joku jäi mietityttämään.

Suvi :)

Kommentoi