Syksyn hiusmuoti

SuviS Lifestyle

Vaikka olenkin ollut mammalomalla jo reilu kolme kuukautta, se ei poista minun intohimoa muotiin. Huomaan itseni hakeutuvan yhä useammin selailemaan tämän hetken hiusmuotia. Töissä ollessani tähän aiheeseen törmää päivittäin. Aina syksyn ja kevään tullessa asiakkaat kyselevät ”mikä on tämän hetken trendi”? Tottahan se on että näille leveyspiireille suurinosa hiusmuodin topista ei koskaan rantaudu, tai sitten ne tulevat tooodella myöhässä. Nykyään olenkin vastannut asiakkaille muodin olevan just sitä missä itse viihtyy. Ja näinhän se melkein tänäpäivänä on!

Jo pitkään muodissa ei ole ollut enää yhtä ja tiettyä tyylisuuntausta. Muodissa kulkee eriaikakausina erilaiset niin lyhyet, puolipitkät kuin pitkätkin mallit. Ei ole juuri sitä oikeaa mikä jokaisella pitäisi olla. Esimerkiksi 80 -90 luvulla jokaisella täytyi olla se permanentti ja raidat. Tänä päivänä on ihana kun olet muodikkain ihan omana itsenäsi. Ja mitä omanlaisempi tyyli sinulla on, sitä muodikkaampi olet! 

Tietysti tälläkin hetkellä muodissa on muutamia ns. peruspilareita. Tänä syksynä(kin) muodikasta on omistaa polkka! Polkkaa on nyt eripituisina. On aivan lyhyttä polkkaa jota nähtiin keväällä mm. Paula Vesalalla, on myös edelleen tuota ihanaa pitkää polkkaa, jota itsekin olen pariin otteeseen pitänyt. Pitkä polkka on tainnut tulla jäädäkseen! Polkan kanssa yhdistetään nyt myös otsatukkaa! Hieman ylipitkä ja ohuehko tai yli pitkä ja paksumpi, jonka saa siirrettyä keskijakauksella sivuille kuin verhot. Tämä otsis on myös helppo kasvattaa pois :) myös pitkät laineikkaat hiukset ovat naisellisen kauniit. Lyhyissä hiuksissa veistoksellisuus ja myös otsahiukset ovat in. 

Hiuksissa toimii edelleen aika suora linja, vaikka ihaniahan ovat myös nämä kevyesti laineelle menevät sekä ne ihan käkkärät, varsinkin vähän juhlavampaan menoon. Hiukset ovat paljolti tasapitkät, vaikka pikkuhiljaa alkaa myös näkyä vähän kerrostusta. 

Värimaailma on sitten taas aika monipuolinen. Edelleen muodissa on luonnollisuus. Erilaiset vaaleat värit höystettynä ihanilla kevyillä pastellisävyillä on se juttu. Persikka ja ruusu ovat pinnalla taas! Myös erilaiset kuparin ja ruskean sävyt nostavat päätään. Mutta luonnollisuus on se juttu! 

Työssäni huomasin, että nyt tehtiin paljon raitoja! Mikä sen mukavampaa ja helpompaa asiakkaalle kuin erilaiset raidoitukset. Hiukset pysyvät kauniina pitkään kun tyvikasvua ei niin huomaa. Ja onhan se todella luonnollinen tyyli sekä turvallista ja ekologista. Päänahkaan ei tarvitse laittaa hapeteväriä sekä hiuksia ei tarvitse niin useasti värjätä. Se on se juttu! Tänäpäivänä! Ekologisuus!

Miesten hiuksissa muoti alkaa suuntautua taas lyhyempään siistiin tukkaan. Tämä ns. ananaksen leikkaus alkaa vähentyä. Miehille tehdään siistejä yhdistettyjä linjoja ns. comb overcut tyylisiä leikkauksia. Myös pitkiä hiuksia miehillä näkee. Klassinen tyyli tekee paluun. Huolitellut, tyylikkäät parrat ovat olleet tosi in. Jopa partakone merkit ovat nyt menettäneet osakkeitaan, niin paljon maailmalla partoja kasvatetaan. Miehetkin suosivat nyt luonnollisia värejä.  

Suvi

Kommentoi