Tauluseinä – uutta olohuoneessa

Viime kevättalven aikana meidän olohuone sai uuden ilmeen ja olen tykännyt siitä kovasti. Luonnonvalkea on minun uusi lempparisävy oljen ja puunsävyjen rinnalla. Näitä sävyjä meiltä löytyykin nyt aika paljon. Jotenkin valkoisen rinnalla luonnonvaalea ja yleensäkin luonnonsävyt antavat sen viimeisen silauksen ja tunnelma on aika rauhallinen.

Pitkään mietin mitä laittaisin olohuoneen tyhjälle seinälle string pocket hyllyn viereen. Pidin seinästä ihan pelkän hyllynkin ja erilaisten hyllyn stailauksien kanssa, mutta heti kun kokeilin seinälle näitä upeita artysweden teoksia, olin varma että niitä seinä on kaivannut. Näin syntyi uusi tauluseinä meidän olohuoneeseen.

Tauluissa on rauhallinen, merellinen tunnelma ja uskon, että niinä kauheina sateisina ja syksyisi iltoina rakastan noita tauluja. Ne muistuttavat kesästä ja antavat luonnon, rauhan tunteen.

Aikaisemmin meidän olohuoneen seinällä oli tauluseinä meidän omista valokuvista. Pidin tauluseinästä ja se olikin siinä yli neljä vuotta. Halusin kuitenkin sisustukseen enemmän minimaalisuutta ja yksinkertaisemman kokonaisuuden.

Tauluseinä on helppo rakentaa. Sen; taulujen koot ja asettelun, voi suunnitella vaikka paperille. Myös monilla juliste ja taide toimittajilla on nettisivuillaan ohjelmia, jossa asiakas voi suunnitella valitsemansa taukukokonaisuuden helposti.

Itse olen vain sommitellut tauluja oman mielen mukaan ja suunnitellut itse tauluseinät. Kun valitset teosten värisävyt, tunnelman ja kehyksien värin, on helppo alkaa toteuttaa omaa tauluseinää.

Olen sisustajana aika harkitseva ja aina muutoksia tehdessäni mietinkin sisustuksen niin tarkkaan, että se miellyttää silmää pitkään. Sisustukseni muuttuu suuremmin siis aika harvoin. Tietysti jotain pientä on kiva muutella ehkä jopa vuodenajan ja fiiliksen mukaan.

Yleensä sisutusvimma iskee päälle keväisin ja syksyisin. Yhtenä iltana ihmettelinkin kuinka vaihdan sisustusta kesällä. Siis kesällä! Ilmat ovat olleet niin syksyiset, että selvästi sisutukseenkin alkaa tuomaan mukaan jo syksyviboja. Eikös se menekin niin, että syksyvaatteetkin täytyisi ostaa kesällä ja muutenkin olla aina yhden kauden edellä joka asiassa.

Toisen ”tauluseinän” tein meidän ikkunaseinälle, ainoalle ehjälle seinäkohdalle, jossa meillä on vanha kaapisto. Kaapin päällä olevaa asetelmaa muutan yleensä aika usein. Tästä asetelmasta tuli  jo hieman syksyinen, vaikka kesähän vasta on. Ajatus on kuitenkin sisustuksellisesti jo hyvin pitkällä syksyn sävyissä ja tunnelmassa.  Nuo puunväriset kehykset ovat minusta tosi kauniit ja nämä taideteokset, minusta upeat!

Ps. Savon Sanomat kävivät meillä vierailulla ja tulevan lauantain lehdestä ”kylässä” osiosta voit löytää jutun meidän kodista. Ihanaa viikonloppua!

Suvi 🙂

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *