Täysiaikainen raskaus ja kuulumisia

Hei.

Tämä kolmas raskaus on edennyt jo viikolle 38, eli raskaus on nyt täysiaikainen. Vauvan laskettuaika on 26.5. Paljon on tähän väliin mahtunut asioita ja paljon on tapahtunut. Ajattelin siis tulla kertomaan kuulumisiani tännekin.

Jos haluatte seurata aktiivisemmin kuulumisiani, raskautta ja vauvajuttuja, niitä löytyy instagramista profiilistani @suvisalln. Meidän rakennusprojektikin pyörähti käyntiin toden teolla kolme viikkoa sitten.  Rakennuspäivittelyä reaaliajassa pääsette seuraamaan instagramissa omalla rakennustililläni @unelmavilla. Olen katsonut helpommaksi pitää näitä kahta alustaa aktiivisempana, sillä kuvat kertovat aina enemmän kuin tuhat sanaa. Päivittelen instagramin tarinoihin reaaliajassa kuulumisiani.

Mutta nyt kuulumisiin. Tosiaan viikot käy vähiin tässä raskaudessa ja kovasti olemme pienelle laitelleet jo kaikki valmiiksi. Vihdoin olen päässyt hypistelemään pienen tytön vaatteita. Pienen pieniä mekkoja, pitsiä, röyhelöä, kukkakuosia. Kuinka sitä pientä voikaan odottaa niin kovasti. Koko perhe odotamme. Pojat ovat tulevasta siskosta onnessaan. Sairaalakassi on pakattu, enää täytyisi pedata sänky valmiiksi pienokaiselle.

Raskaus on edennyt vaihtelevasti. Minulla on ollut aika paljon kipuja, väsymystä  sekä vaivoja, mutta kaikesta olen selvinnyt ja töissäkin jaksoin olla loppuun saakka. Minulla todettiin myös raskausdiabetes ja sen kanssa alkuun oli opettelemista. Nyt kuitenkin ajatukseen ja ruokavalioon on tottunut ja sokeriarvot ovat pysyneet hyvinä koko ajan.

Ensi viikolla minulla on viimeinen ultra ja siellä saan painoarvion vauvasta. Terveydenhoitaja arvioi, ettei vauva ole normaalia suurempi, ettei ennen aikaista käynnistystä diabeteksen ja vauvan koon vuoksi tarvitsisi. Ensi viikolla olen kuitenkin tästäkin asiasta viisaampi.

Rakennusprojekti tosiaan on alkanut kolme viikkoa sitten ja Eetu ja minun äitini miehensä kanssa ovat huiskineet tehdä hommia siellä niin, että olemme aikataulusta edellä. Seuraavaksi alkaa autotallin pystytys, kun vaan saadaan paketti tontille. Talon pystytys alkaa toukokuun viimeisellä viikolla. Ihanaa kun nyt jo alkaa hahmottaa kuinka rakennukset sijoittuu tontillemme. Sitten sitä konkreettista tosiaan alkaa tapahtua kun rakennukset nousevat pystyyn. Innolla odotan.

Minä en valitettavasti ole pystynyt kovinkaan rakennuksella olemaan, varsinkaan fyysisesti apuna, sattuneesta syystä. Mutta olen kuskannut rautakaupasta tavaraa, pitänyt huolen ruokapuolesta ja käynyt lasten kanssa tarkastuskierroksilla rakennuksen edetessä. Kun vauva syntyy, pystyn olemaan minäkin hieman paremmin apuna. Lastenhoito on siis periaatteessa ollut minun vastuulla täysin. Pojat ovat edelleen muutaman päivän viikossa hoidossa ja se on ollut hyvä ratkaisu. Se helpottaa minua kovasti, sillä en enää ison vatsan kanssa jaksa niin paljoa aktiviteetteja mitä pojat tarvitsevat. Olen pystynyt myös paremmin hoitamaan mm. rakennusasioita. Sillä niitä ei fyysisiäkin juttuja on paljon. Lähes kaikki suunnitelmat ja päätökset on tehty, enää muutama pieni juttu tekemättä.

Talohan meille rakentuu avaimet käteen periaatteella. Ainoastaan siivoaminen ja terassien teko jää meille talon osalta. Autotalli ja pihasauna rakennetaan itse. Pohjatyöt teimme myös itse. Niissä riittääkin meille aivan tarpeeksi hommaa. Voisin tehdä vielä oman pienen postauksen rakennuksesta ja laittaa sinne kuvia.

Täällä eletään siis jänniä aikoja. Kuulemiin taas.

♥️ Suvi

perhe raskaus-ja-synnytys vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *