Viimeisiä mammalomaviikkoja viedään

En voi uskoa, että jo ensi viikolla palaan täysillä työelämään. Tuntuu, että vuosi on taas hurahtanut niin kovaa, ettei perässä pysy.

Jotenkin sitä herää nyt, niinkuin viimeksikin mammaloman viimeisinä viikkoina siihen, ettei ole kuitenkaan tehnyt lähes mitään, mistä ennen mammalomaa unelmoi. Me ollaan tosi paljon oltu vaan kotona. Jotenkin olen ollut vaan niin mukavuudenhaluinen, että meidän päivät ovat kuluneet aika tutusti ja turvallisesti. Toisaalta olen aina ollut koti-ihminen. Miksi nyt täytyisi toimia toisin. Toiseksi, mammalomalla täytyy vähän enemmän ajatella budjetointia. Kolmanneksi, pojat nauttii ihan pienistä arkisista asioista, niinkuin kyllä itsekin. Kävely- ja pyöräilylenkit läheiseen venerantaan, puistoilu ja ystävien tapaaminen on meille tosi tärkeää ja näistä saa tosi paljon virtaa. Niistä me nautitaan.

Kuitenkin nyt kun mammaloma käy ihan oikeasti vähiin, olemme alkaneet liikkua. Hassua! Tietysti kesä on myös aika kiireinen ja sen vuoksi halusimme tehdä kaikkea kivaa kun lämpimiä päiviäkin oli. Alkuviikosta teimme retken Kuopion eläinpuistoon. Olen itse käynyt siellä viimeksi kaksi vuotta sitten ja yllätyin, kuinka kivaksi puisto oli laitettu. Ihastelimme eläimiä, lapset leikkivät hiekkalaatikolla ja syötiin eväät. Tosi kiva, että puistossa oli useita makkaranpaistopisteitä ja tilaa syödä myös omia eväitä. Oli oikein mukava päivä.

Kävimme tällä viikolla myös ukkini luona lasten kanssa. Ihanaa nähdä ilo hänen kasvoillaan, hänen seuratessaan lasten touhuja.

Yhden illan vietin kukkatyöpajassa Kuopiossa Pioni ja poimulehdessä tehden niittymäisen kukkakimpun. Olipa kiva ilta! Ja miten upean kimpun sain kotiin.

Eilen oltiin lasten kanssa koko päivä matkuksessa. Olin arastellut koko mammaloman ajan kauppakeskukseen lähtöä lasten kanssa, varsinkin yksin. No nyt aamulla kun näin, että koko päivän tulee satamaan vettä, päätimme suunnata matkukseen. Ideana oli päivä täysin lasten ehdoilla. Ja niin me se tehtiinkin. Pojat on tällä viikolla nukkunut ennätyksellisen pitkään jopa puoli kahdeksaan aamuisin, joten meillä oli hyvät unet takana ja virtaa vaikka muille jakaa. Yllättävän hyvin päivä menikin. Ajomatkalla matkukseen kuopus aloitti itkun ja olin jo aivan varma että päivästä ei tulisi hyvä, mutta toisin kävi. Pääpiirteittäin olimme lasten leikkipaikoilla ja pienempikin oli aivan innoissaan. Matkuksessa on myös aivan mahtava lastenhoitohuone, jossa kävin vaihtamassa kuopuksen vaippaa ja käyttämässä esikoista vessassa. Samalla lapset saivat leikkiä siellä. Kävimme syömässä, kaikille löytyi jotain. Myös pieniä ostoksia sain tehtyä, mikä oli minulle täysin yllätys. Yleensä lasten kanssa se ei ole onnistunut. Emiel otti pienet unet rattaissa ja sen ajan etsimme Evertin kanssa ostoslistalle kertyneet asiat. Matkus reissu meni siis yli odotusten ja meillä oli oikeasti mukava päivä. Samalla reissulla käytin Emielin korvalääkärissä, pitkittyneen flunssan vuoksi. Ja liimakorvathan sieltä löytyi! Nyt vaan sormet ristiin, että korvat tervehtyvät, eikä tarvitse lähteä putkittamaan. Kuukauden päästä menemme siis kontrolliin.

Olemme nauttineet lämpimistä päivistä täysillä. Pojat saivat jopa yhtenä päivänä olla terassilla lasten uima-altaassa. Olemme syöneet välipaloja ja eväitä ulkona ja viettänyt mahdollisimman paljon aikaa puistoissa ja ylipäätään ulkoilmassa. Ensi viikko täytyy vielä nauttia täysillä, seuraava pidempi yhteinen aika onkin vasta elokuussa.

Haikeaa! Mutta toisaalta kyllä odotan innolla töihin paluuta ja kaikkea uutta mitä tulevan pitää!

Mukavaa viikonloppua!

Suvi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *