Ladataan...
Sweet like cinnamon

Eilen 13.12 vietettiin Lucianpäivää. Perinteisesti ruotsalaisissa kodeissa syödään sahramipullia ja kouluissa/päiväkodeissa on luciakulkue valkoisine vaatteineen sekä kynttilöineen. Karolinska Institutet on perustettu 13.12.1810 ja Medicinska Föreningen viettääkin vuosittain hienointa juhlaansa samana päivänä kun juhlitaan Luciaa. 

Luciabalen on opiskelijajärjestömme arvokkain juhla ja joinain vuosina paikalle on saapunut fysiologian ja lääketieteen nobelistit. Tarjolla on kolmen ruokalajin illalinen joka päättyy tanssiin elävän musiikin tahdissa. Ruokailun aikana esiintyy opiskelijajärjestön eri yhdistyksiä spexistä balettiin ja kuoroon. Illan aikana kuullaan myös paljon puheita. 

Eilinen ilta oli todella upea. Juhlasali oli koristeltu upeasti, katossa oli pieniä valoketjuja ja tunnelma oli kuin olisi istunut tähtitaivaan alla. Satuin samaan pöytään muutaman entisen luokkalaiseni kanssa ja oli mukava vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa. 

Alkuruoaksi saimme savustettua lohta, pääruokana oli mureaa pihviä juureksien kera ja jälkiruoaksi parasta suklaamoussea mitä koskaan olen syönyt. Ruoan ehti syödä hyvin vaikka lauloimme jatkuen ja esityksien määrä oli runsaslukuinen. Oma suosikkini oli tietenkin speksin esitys, mutta Medicinska Föreningenin puheenjohtajan puhe oli mielestäni todella koskettava. Hän kertoi kuinka opiskelijajärjestö pitää huolen jäsenistään ja korosti sen tärkeyttä että ketään ei päästetä katoamaan. 

Hienon illallisen jälkeen oli mukava hipsiä kotiin. Tänään edessä on Ruotsinsuomalaisten nuorten liiton itsenäisyyspäivänjuhla Uppsalassa. Edellisestä kerrasta kun olen ollut RSN:n itsenäisyyspäivänjuhlissa on jo neljä vuotta, tuolloin juhlat olivat Tukholmassa ja porukalla esitimme speksin perheillallisesta. 

Rentouttavaa viikonloppua!

Ladataan...

Ladataan...

 

Olen viime aikoina lukenut paljon keskusteluja liittyen siihen miksi mielen sairauksia ollaan mutta somaattiset sairaudet omistetaan. Esimerkiksi Maija on masentunut, Matti kaksisuuntainen mutta Liisalla on diabetes ja Leevillä astma. 

Itse puhun sairaudestani olla-muodossa, tietoisen valintani vuoksi. Minä olen kaksisuuntainen, useimmiten kuitenkin puhekielessä bipo. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että olisin sairauteni.

Kaksisuuntainen mielialahäiriö näkyy arjessani päivittäin, vaikka olisinkin stabiili. Se on osana aamu- ja iltatoimiani kun skannaan mielialaa ja etsin mahdollisia merkkejä alkavasta sairaskaudesta. Minulla on suhteellisen usein sairaskausia ja niistä jokainen jättää jälkensä sekä arkeen että konkreettiseen hyvinvointiin. Siksi tuntuu loogiselta sanoa että olen kaksisuuntainen, koska tätä ei saa katkolle millään. 

En kuitenkaan ole pelkästään kaksisuuntainen. Persoonassani on myös muita piirteitä, ja hahmotan itseni niiden kautta. Olen hupsu haaveilija joka toivoo olevansa ystävällinen. Olen joskus ollut ahkerampi, mutta nyttemin ihan käytännönsyistä olen rajannut tekemisieni määrää kohtuullisemmaksi. 

Ymmärrän täysin että joku toinen haluaa omistaa sairautensa sen sijaan että olisi sairautensa. Hänelle pitää sallia se. Mutta vallitsevassa keskustelussa olisi hyvä muistaa myös se että osalle sairaus on osa minäkuvaa ja hei, se on täysin ok. 

Ihanaa viikonloppua <3!

Ladataan...

Ladataan...

Opiskelukahvit kelpaa juoda uudesta mukista

 

Takanani on erittäin intensiivinen mutta aivan ihana pidennetty viikonloppu. Vietin edellisviikon viimeiset päivät Suomessa ja meno oli hyvinkin kiireistä hetkittäin. Silti tänään kotiin tullessa oli levännyt ja jopa autuas olo - merkki onnistuneesta matkasta siis!

Perheeni on minulle todella tärkeä ja rakas. Harmittelenkin sitä että en kykene olemaan aktiivisemmin läsnä sisarusteni arjessa. Siksi olikin mukavaa kun nyt sain olla mukana siinä arjessa missä aamulla kiirehditään kouluun kun herätyskello ei soinutkaan, tehdään läksyjä ja suunnitellaan tulevaa. Isäni kanssa oli mukava katsoa elokuvaa perjantai-iltana ja vain olla kotona. 

Ehdin nähdä myös kavereitani; söin elämäni parasta kebabia Forumissa ja vaihdoin kuulumisia oikein kunnolla viettäen aamupäivän Helsingissä ja viikonloppuna sain osallistua tupaantulijaisiin Turussa. Sunnuntaina oli mukava löhötä sohvalla ja katsella elokuvaa. Vuosi nuoruudestani on ehdottomasti katsomisen arvoinen! 

Suomessa ollessani shoppailin myös. Paheeni on suomenkieliset naistenlehdet ja niitä matkalaukkuun tulikin useampi. Kävin myös sukulaiseni kivijalkamyymälässä ostamassa itselleni uuden mukin hänen tuoreesta fantasiahenkisestä mallistostaan. Yksisarvisenergiaa tarvitsee meistä jokainen! 

Tällä viikolla edessä on OSCE (käytännön koe) ja IFMSA:n hallituksen kokouksesta lähtien kaikenlaista menoa. Suomesta saadulla virralla ja kuntosalin saunasta saatavalla virran ylläpidolla viikko tulee menemään hyvin. 

Ihanaa viikkoa <3!

Ladataan...

Pages