Huhtikuun kuulumisia – ja vähän maaliskuunkin

  

Kevät on hurahtanut täysillä käyntiin ja blogiakaan ei ole tullut päivitettyä pitkään aikaan. Maaliskuussa kirjoittelin gradupaikan metsästyksestä ja samaisena päivänä sain kutsun haastatteluun ja myöhemmin sain paikan ryhmästä joka tutkii reumaa ja uniongelmia. Paikka vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ohjaaja todella mukavalta ja asiansa osaavalta. Sitä siis syksyllä.

Maaliskuu muuten meni valtavan ahdistuksen sumussa. Koulussa pelotti olla kun ahdisti niin paljon eikä kotonakaan tuntunut hyvältä. Lopulta tilanne äityi niin pahaksi etten saanut edes syötyä tai hoidettua perustoimenpiteitä kun olo oli karmea. Yövyin yhden yön sairaalassakin tämän vuoksi. Lääkärini onneksi kirjoitti reseptin uuteen lääkkeeseen ja hiljalleen se alkoi tehota. Olo on nyt paljon parempi, sitä jaksaa taas hoitaa kotia ja opiskella. Ahdistuskin on ollut poissa pari viikkoa, koputetaan maalaamatonta puuta!

Tässä kuussa olin kaksi viikkoa opiskelijavetoisella vuodeosastolla, KUA:lla (klinisk utbildningsavdelning). Siellä lääkäriopiskelijat tekevät yhteistyötä sairaanhoitaja-, fysioterapeutti- ja toimintaterapeuttiopiskelijoiden kanssa. Meillä kävi hyvä tuuri ja saimme todella mukavan tiimin. Työn ohessa vitsailtiin ja juteltiin laajasti erilaisista asioista. Ohjaus osastolla oli loistavaa ja tukea sai niin paljon kuin sitä tarvitsi. Olin pelännyt turhaan tätä harjoittelua. Tiedän kuitenkin myös sen että kaikille kyseinen harjoittelu ei ole ollut mieluisa, sillä suurin osa ennakkoon kuulemastani oli hyvin negatiivista. Lieneekö osasto ottanut palautteesta varteensa ja parantanut toimintaa, jos niin hyvä.

KUA:n jälkeen minulla on ollut viikon lukuloma. Isäni tuli Tukholmaan kiirastorstaina ja yhdessä kiertelimme kaupunkia ja katsoimme elokuvaa kotonani. Hän auttoi minua laittamaan pyörän kuntoon ja valmisti luksusaamupalan (ylin kuva). Tämän jälkeen matkasimme Suomeen pitkäperjantaina laivalla ja ah kuinka ihanaa oli päästä saunaan! Hytti oli kunnon luksushytti (bonuspisteitä kun oli kertynyt) ja sen aulassa oli kiva siemailla alkoholitonta drinkkiä sekä katsella kaunista saaristoa.

Suomessa ollessani tuli myös käytyä elokuvissa. Red Joan oli hyvä elokuva, tositapahtumiin pohjautuva. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille!

Huomasin myös että minusta todellakin on kuoriutunut ulkosuomalainen sillä tänä vuonna mämmi maistui ensimmäistä kertaa hyvältä. Olen aina aiemmin inhonnut tuota pääsiäisherkkua mutta nyt kotona sitä tuli syötyä. Ja pashaa, se on kanssa hyvää!

Loma Suomessa jäi turhan lyhyeksi, olisin halunnut olla perheen kanssa enemmän ja pelata lautapelejä sisaruksieni kanssa. Arjen velvoitteet kuitenkin kutsuivat ja Tukholmaan piti palata tällä viikolla. Tenttiin on alle kuukausi ja siihen täytyy lukea kunnolla. Hieman jännittää miten tentti tulee menemään sillä tämä termin on ollut opiskeluiden kannalta todella haastava vointini vuoksi. Parhaansa sitä kuitenkin täytyy yrittää, muuhun ei pysty.

Aurinkoisia kevätpäiviä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *