Syysfiiliksiä
Kovin on syksyiset tunnelmat olleet viime aikoina , josta kertoo myös se ihaanakin ihanempi asia , että pähkinät ovat kypsiä , ja valmiita syötäviksi!
Omista puista luomu saksanpähkinöitä , sekä luomu hasselpähkinöitä – jo on herkkua!
Hasselpähkinöiden avaaminen on vähän näppäryyttä vaativaa hommaa (pähkinänsärkijälläkin….) , mutta saksanpähkinät ovat suht helppoja tapauksia , kunhan ovat kunnolla kuivia.
Sen lisäksi , että nämä ovat super herkullisia , niin onhan näissä aimo annokset kaikkea hyvää tekevää : hasselpähkinät sisältävät runsaasti kuitua , proteiinia , rautaa , magnesiumia , kaliumia , B- ryhmän vitamiineja , E – vitamiinia sekä antioksidantteja . Hasselpähkinöiden hyvä rasvahappokoostumus auttaa alentamaan kolesterolia.
Saksanpähkinä taas on ainoa pähkinä , joka sisältää runsaasti kasviperäisiä omega – 3 – rasvahappoja. Ne sisältävät myös runsaasti E-vitamiinia , mineraaleja sekä antioksidantteja , jotka suojaavat syövältä ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Alentavat myös kolesterolia.
Aikamoisia terveyspommeja siis! Ei siis ollenkaan hullumpi juttu popsia näitä , suosittelen