Raakailua

image.jpg

Raakailut jatkuu … Kakun muodossa…

Uskaltauduin palleroiden huumasta siirtymään jo kakkuihin… 

Ihan tuli onnistunutta kaakkua – yllätti ihan !

Tässäpä ohjetta kehiin:

Pohja:

25 kpl taateleita

2 dl manteleita

2 dl parapähkinöitä

2 dl saksanpähkinöitä

1 tl vaniljauutetta

2 tl kanelia

ripaus suolaa

1 rkl taatelien liotus lientä

Täyte:

4 kpl avokadoja

350 g puolukoita

1-2 rkl psylliumia

1 dl mantelijauhoa

1 rkl soijalesitiiniä

ripaus suolaa

1 dl sitruunamehua

1-2 dl hunajaa

1 tl vaniljauutetta

40 g raakakaakaovoita

– Laita taatelit likoamaan veteen.

– Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi , lisää taatelien liotus vettä vain sen verran , että saat massan pyöritettyä.

– Painele taikina irtopohja vuokan pohjalle , ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

– Jos käytät pakaste puolukoita , sulata ne ensin.

– Laita täytteen ainekset blenderiin , raakakaakaovoita lukuun ottamatta.

–  Lisää hunajaa vähitellen oman maun mukaan maistellen.

– Sulata kaakaovoi vesihauteessa , ja lisää massan joukkoon vähitellen . 

– Kaada täyte pohjan päälle , ja laita jääkaappiin vetäytymään mieluiten yön yli. Voit myös laittaa  kakun pariksi tunniksi pakastimeen.( muista ottaa pakastimesta n.30 min ennen tarjoilua)

Voit ripotella kakun päälle karpalorouhetta , ja tuoreita puolukoita. . . 

Itse pidän puolukan kirpeästä mausta , joten en laittanut hunajaa noin paljon . Taatelit tuo pohjaan imelyyttä , joka taittaa kivasti puolukan kirpeyttä.. 

On tullut yksi , jos toinenkin herkullinen  kahvihetki vietettyä tämän kakun kanssa…

Ja kakku hupenee yllättävän nopeasti jääkaapista.. 

Herkullisia kahvittelu hetkiä.

– A-

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY