Raakailua
Raakailut jatkuu … Kakun muodossa…
Uskaltauduin palleroiden huumasta siirtymään jo kakkuihin…
Ihan tuli onnistunutta kaakkua – yllätti ihan !
Tässäpä ohjetta kehiin:
Pohja:
25 kpl taateleita
2 dl manteleita
2 dl parapähkinöitä
2 dl saksanpähkinöitä
1 tl vaniljauutetta
2 tl kanelia
ripaus suolaa
1 rkl taatelien liotus lientä
Täyte:
4 kpl avokadoja
350 g puolukoita
1-2 rkl psylliumia
1 dl mantelijauhoa
1 rkl soijalesitiiniä
ripaus suolaa
1 dl sitruunamehua
1-2 dl hunajaa
1 tl vaniljauutetta
40 g raakakaakaovoita
– Laita taatelit likoamaan veteen.
– Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi , lisää taatelien liotus vettä vain sen verran , että saat massan pyöritettyä.
– Painele taikina irtopohja vuokan pohjalle , ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
– Jos käytät pakaste puolukoita , sulata ne ensin.
– Laita täytteen ainekset blenderiin , raakakaakaovoita lukuun ottamatta.
– Lisää hunajaa vähitellen oman maun mukaan maistellen.
– Sulata kaakaovoi vesihauteessa , ja lisää massan joukkoon vähitellen .
– Kaada täyte pohjan päälle , ja laita jääkaappiin vetäytymään mieluiten yön yli. Voit myös laittaa kakun pariksi tunniksi pakastimeen.( muista ottaa pakastimesta n.30 min ennen tarjoilua)
Voit ripotella kakun päälle karpalorouhetta , ja tuoreita puolukoita. . .
Itse pidän puolukan kirpeästä mausta , joten en laittanut hunajaa noin paljon . Taatelit tuo pohjaan imelyyttä , joka taittaa kivasti puolukan kirpeyttä..
On tullut yksi , jos toinenkin herkullinen kahvihetki vietettyä tämän kakun kanssa…
Ja kakku hupenee yllättävän nopeasti jääkaapista..
Herkullisia kahvittelu hetkiä.
– A-