Raakapalleroiset
….Taas yksi asia , joita olisi voinut tehdä jo kauan sitten : Raakapalleroiset.
Olen aina välillä törmännyt näitten kuviin, ja ohjeisiin siellä sun täällä , ovat näyttäneet herkullisilta , mutta ainesosa luettelo on saanut aina empimään , etten taida nyt kuitenkaan alkaa noin monimutkaisiin juttuihin , ja eihän ne nyt kai voi olla hyviä ? Raakaa paistamatonta taikinaa??
Voi pojat miten väärässä olenkaan ollut !
Sain viime viikolla käsiini Karita Tykän kirjan ’ Raakaa ja Makeaa ’ , ja siellähän ne pallerot taas ’kummitteli’ kirjan sivuilla… Ohjeita näihin oli useampikin , mutta päädyin näihin , kun sattui kaikki tarpeet kaapista löytymään , ja tämmöinen mausteinen piparkakkumainen maku nyt vaan puree meikäläiseen .
Ja näin ne tehdään yllä olevan reseptin mukaan:
Sulata raakakaakaovoi vesihauteessa.
Siirrä 2 dl. rusinoita sivuun , ja laita kaikki loput raaka-aineet blenderiin , sekoita hyvin , kaavi massaa reunoilta tarvittaessa välillä , jotta saat siitä mahdollisimman sileää.
( kookospalmusokerin tilalla voi käyttää myös hunajaa , ja vaniljauutten tilalla 2 tl.vaniljajauhetta)
Lisää loput rusinoista joukkoon , ja sekoita muutamalla pyöräytyksellä.
Muotoile massasta pieniä palloja , ja laita ne laakealle astialle jääkaappiin jähmettymään.
Palleroiset voi kieritellä kookosrouheessa ,siemenseoksessa tai lempimausteseoksessa , minun tapauksessani palleroiset sai tietysti paksun kanelihunnun ylleen…
En olisi voinut uskoa , että tämmöinen imelärotta voisi olla tyytyväinen tämmöisistä palleroisista kahvin kanssa , mutta en todellakaan kaipaa enää kahvin kylkeen pullaa tai keksiä , ja mikä parhainta yksi pallero riittää , ja samalla saat aimoannoksen terveellisiä rasvoja pähkinöistä.
Kokeilkaahan , ja kertokaa mitä tykkäätten!
-A-