Syysfiiliksiä

Kovin on syksyiset tunnelmat olleet viime aikoina , josta kertoo myös se ihaanakin ihanempi asia , että pähkinät ovat kypsiä , ja valmiita syötäviksi!

Omista puista luomu saksanpähkinöitä , sekä luomu hasselpähkinöitä – jo on herkkua!

Hasselpähkinöiden avaaminen on vähän näppäryyttä vaativaa hommaa (pähkinänsärkijälläkin….) , mutta saksanpähkinät ovat suht helppoja tapauksia , kunhan ovat kunnolla kuivia.

Sen lisäksi , että nämä ovat super herkullisia , niin onhan näissä aimo annokset kaikkea hyvää tekevää :  hasselpähkinät sisältävät runsaasti kuitua  , proteiinia , rautaa , magnesiumia , kaliumia , B- ryhmän vitamiineja , E – vitamiinia sekä antioksidantteja . Hasselpähkinöiden hyvä rasvahappokoostumus auttaa alentamaan kolesterolia.

Saksanpähkinä taas on ainoa pähkinä , joka sisältää runsaasti kasviperäisiä omega – 3 – rasvahappoja. Ne sisältävät myös runsaasti E-vitamiinia , mineraaleja sekä antioksidantteja , jotka suojaavat syövältä  ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Alentavat myös kolesterolia.

Aikamoisia terveyspommeja siis! Ei siis ollenkaan hullumpi juttu popsia näitä , suosittelen

IMG_0057.JPG

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Terveys