Se ois syksy nyt!

Se ois virallisesti syksy myös täällä tänään, vaikka ilmojen puolesta ei siltä tunnu! Tänään siis on virallisesti alkanu syksy myös täällä rapakon takana. Kumpa vaa ilmat viilenis ja alkais ruska näkymään myös täällä! Täällä edelleen lämpötilat on ollu väliä 30-42astetta. Alkaa kuulkaas pikkuhiljaa ärsyttää tää lämpö(ne ketkä miut tuntee nii tietää et oon enemmän syksy ja talvi ihminen). Nyt on ollu ihan mukavat pari päivää ku lämpötila on ollu 32astetta nii on pystyny tekemään jotain tuolla ulkona. Ollaan myös naurettu sitä, kun lämpötila on päivällä vähän yli 30astetta nii se on meille viileetä 40asteen jälkeen. Mie aina sanon jos on ollu just jotain 42astetta, et JES ens viikolla on VAAN 32astetta. 😀 En tiiä ymmärtääks tätä muut ku myö, mut tein suomes on vaikeeta kuvitella tälläsii lämpötiloja ku siel helle on yli 25astetta ja siel ei hirveesti yli30asteen mennä. Mut joo. Innolla odotan et millo alkaa lämpötilat laskee.

Palataan syyskuun alkuun, ku täällä oli silloin pitkä viikonloppu eli maanantaina 2.9 oli Labor Day(kesänpäättäjäiset) eli vapaapäivä. Ja samaan viikonloppuun osui sopivasti miehen synttärit! Lähettiin siis viettämään niitä tonne meksikonlahen rannalle Gulf Shoreen. Täältä meiltä ajaa sinne jotain 3tuntia. Oltiin kaks yötä, la-ma, ihan hiton hienossa hotellissa! Hotellilta oli oma pääsy rantsuun, ja se oli vastapäätä Gulf Shores Parkkia. Oli oikein ihana ja rentouttava miniloma, vaikka hotelli ja koko paikka oli täynnä ihmisiä ja lapsiperheitä. Käytiin miehen synttäreiden kunniaks päivällä pyöräilemässä tuolla Gulf Shores Parkissa. Mein piti ekana pyöräillä ihan pieni lenkki ja käydä kattoo et näkyiskö alligaattoreita, mut sit myö vähän eksyttiin ja vetäistiin aika hiton pitkä lenkki sit. Voin sanoo, ku en oo pitkää aikaa pyöräilly nii perse oli kyl sen jälkeen ihan hemmetin kipee 😀 Illalla käytii pelaa minigolffia, se paikka oli kyl niin outo et huhhuh ja ne väylät oli aika vaikeita. Golffauksen jälkeen mentiin sit Pink Pony Pubiin istumaan ja juomaan parit. Nähtiin samalla mein naapureita siellä, joihin ollaa nyt tutustuttu paremmin(ollaa siis kerran käyty ulkona :D), ne oli myös samaa aikaa siellä. Nii ja mieshän sai aamulla aamupalan sänkyyn synttäreiden kunniaks. Viel on synttärilahja ostamatta, mut se mennää yhessä ens viikonloppuna ostamaan. Ostan siis hänelle uudet golfkengät. Ja melkein aina ku ostan lahjoja hänelle nii ne liittyy golffiin 😀 Maanantaina lähettii sit ajelee kohti kotia, nii päätettii koukata Floridan Pensacola Beachin kautta. Gulf Shores sijaitsee siis aivan Alabaman eteläosassa, lähellä Floridan ja Alabaman rajaa ja Pensacola Beach sijaitsee aivan tossa vierellä, mutta Floridan puolella(jos joku ei ymmärtäny nii voi kartasta kattoo :D). Pensacola Beach oli myös ihan huikee paikka! Käytii syömässä siellä ja kattelee nopeesti paikat, mut siis pakko sanoo et oli kyl siistimpi paikka ku toi Gulf Shores! Ei ollu läheskään niin tuulinen kuin se, ja ranta oli myös ihan hiton iso. Maisemat matkalla oli ihan huikeet! Kummallakin puolella tietä valkoista hiekkarantaa, ja ihan hemmetin hienoja kartanoita! Oli kyl ihana miniloma! Ja jotenkii outoo kuvitella et täst meiltä vaa 3tuntia tommoseen paikkaan nii on tää kyl käsittämätön upeeta! Tää maa osaa kyl yllättää positiivisesti!

Gulf Shores Beach.
Tuol takana näkyy toi pitkä kalalaituri, mis käytii nii nähtii siel kolme hiekkahaita uimassa! Siis ne ui vedessä, ei laiturilla. 😀

Käytiin pyöräilemässä Gulf Shores Parkissa.

Tän näköinen minigolf paikka 😀
Mies golffaa.

Tää oli kyl tosi kiva paikka!
Gulf Shores Beach. Ja siis tää rantahan on 32mailia pitkä eli yli50 kilsaa.

Gulf Shores Alabama.
Sit mentiikii jo Floridaan.
Pensacola Beach.

Siel on näin ihanat bussipysäkit!

Käytii lauantaina kävelemässä tuolla Downtownissa ku oli vaa 31astetta lämmintä. Tuli kyl kuuma ja hiki, mut oli jotenkii ihanaa kävellä tuolla ku tuuli eikä ollu niin läkähdyttävän kuuma. Käytii kattoo Alabaman osavaltion hallintorakennuksen souvenir-kauppa ja sielt tarttukii jotain mukaan. Oltais menty museokierrokselle sinne, mut se oli menossa jo kiinni ku saavuttii nii täytyy mennä joku toinen kerta sit.

Downtown Montgomery.
Nää rakennukset on täällä vaan niin upeita!
Ja nää kirkot!

Alabaman hallintorakennus on myös ihan hemmetin upee!

Tän eessä Martin Luther King Jr. piti puheen, ku ne oli marssinu Selmasta tänne 60-luvulla. Tää kaupunki on täynnä historiaa!

Tässä Baptisti kirkossa Martin Luther King Jr. toimi pastorina.

Käytii ostaa jädet.

Pakko kyl sanoo, et on tää ihana kaupunki asua! Just sopivan kokoinen ja ihanasti kaikkee kaikille!
Nää tarttu mukaan souvenir-kaupasta.

Tänää kävin sit postissa ja pienessä paikallisessa kirjakaupassa tuol Downtownissa. Se kirjakauppa oli ihana! Siel on sekä uusia että käytettyjä kirjoja myynnissä ja sieltä tarttui mukaan kolme kirjaa. Ja itseasiassa se oli sellainen paikka, mis voisin nähhä itteni myös töissä! Ku noi nannyn hommat ei ehkä innosta niin paljoa enään.. 😀 Onneks täs on aikaa miettii et mitä töitä sitä haluis sit lopulta täällä tehhä ku työluvasta ei oo edelleenkään kuulunu yhtää mittää. Odottavan aika on pitkääääää… Pitäis joku kerta käydä tuol kirjastossakii hankkimassa kirjastokortti nii pääsis sit lainaa kirjoja oikein urakalla. Tääl ku sitä aikaa on ollu miulla nii oon lukenu sit kirjoja, enimmäkseen suomalaisia mut nyt sit pakko päässä enkkukirjojen kimppuun niin rikastuis tää sanavarastokii samalla!

New South Books-kirjakauppa Downtown Montgomeryssa.

Nää kirjat ostin.

Muuten tänne kuuluu edelleen samaa 😀 Mies käy töissä ja mie lomailen. Nyt on miehel ollu vähän pidempiä työreissuja, viime viikol hää oli 4päivää reissus ja täl viikol ehkä myös 4päivää. Käyny Georgian Augustassa ja huomenna mennöö tuolta Missisippin Columbuksesta jonnekkii päi Tennesseetä.

Nii ja en ookkaa kertonukkaa, mut myö saadaan jouluks tänne ensimmäiset Suomivieraat! Ihanaa! Miehen äiti ja sisko tulee tänne kaheks viikoks. En malta oottaa et päässää näyttää paikkoja et missä asutaa ja mie saan seuraa tänne päiviks ku mies on töissä. Ja saan seuraa museoihin yms. ku mies ei niis kuulemma haluu oikee käydä.. 😀 Ja tottakai pitäähä sitä mein vierailta myös kysästä, et mitä ne haluu tääl tehhä ja nähhä!

Nyt syksyl ois viel tarkotus tehhä pidennetty viikonloppureissu Floridan Panama City Beachille, mut suottaapi olla et se jää ens kevääsee. Tää aika menee niin nopeesti kyl, huomenna on tasan 3 kk JOULUUN!!!! Jos joku ei tiiä mut mie oon niin JOULUIHMINEN, voisin laittaa joulukuusen jo marraskuun alussa meille, mut mies onneks jarruttelee miuta 😀 Ja aivan ihanaa ku jouluks tulee vieraita nii saan kokkailla ja olla emäntänä täällä. Siit tulee kyl aivan varmasti niin erilainen joulu ku mitä suomessa viettäis, mut aivan varmasti ikimuistoinen!

Mut aivan ihanaa syksyä sinne Suomeen kaikille! Vaik välil varmasti vituttaakii se vesisade ja pimeys, nii muistakaa nauttia siitä! ps. tääl rapakon takana yks kuumuuteen kyllästyny Tiia on kateellinen teille Suomen säästä.

xoxo Tiia

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *