Terveiset täältä jenkeistä!

Heipä hei kaikki kaverit ja toverit sieltä Suomesta! Täällä rapakon toisella puolella kaikki on erittäin hyvin!

Matkamme siis alkoi jo perjantaina 12.4, kun lähdimme junalla kohti Vantaata. Oltiin yö lentokenttähotellissa ja lauantaina 13.4 klo7 lentomme nousi kohti Amsterdamia. Vaihtomme Damin kentällä meni hyvin, ja Damista kone nousi ilmaan klo10.35. Olimme perillä täällä Atlantassa paikallista aikaa klo13.30. Viisumitarkastus meni erittäin hyvin (mieheltä kysyttiin pari kysymystä koskien työtä täällä) ja nopeasti (alle tunti meni), vaikka jono näyttikin hurjan pitkältä, kun saavuimme paikalle. Kentältä otettiin taksi sit kohti Duluthia, missä mein väliaikainen asunto sijaitsee. Taksikuski sääti jotain omiaan siinä, kun hänen mielestään oli helvetinmoiset ruuhkat (jenkeissä on AINA ruuhkaa!) niin hää ajelutti meitä ympäriinsä tunnin verran, mut onneks ei tarvinnu tippiä maksaa ku se muutenkii maksoi jo melkein 100dollaria! Lauantai-ilta meni ihan täällä asunnolla, lepäiltiin ja käytiin aikasiin nukkumaan.

Meillä on siis täällä Duluthissa huone vuokrattuna kahdeksi viikoksi. Tää on niinkuin hotelli, mut ei kuitenkaan hotelli, en osaa sitä paremmin selittää.Yks huonopuoli täs huoneessa on se, et tääl jenkkilässä on nää helvetin kokolattiamatot,mitä en siis voi sietää! Mein omaan asuntoon en sitä kyl missään nimessä halua, koska sitä on helvetin ärsyttävä imuroida ja pitää puhtaana. Yhteisistä tiloista löytyy kuntosali ja uima-allas, mut se ei oo vielä auki ku täällä toi sää vähän vielä vaihtelee. Aamupala tarjoillaan joka aamu, mie en oo viel jaksanu sielä käydä ,mut mies on nyt käyny syömässä siellä ja perusjenkkiläinen aamupala sieltä löytyy.

Sunnuntaina lähettiin sit hakemaan mein vuokra-autoa. Käytii respasta kysyy, jos hää vois tilata meille taksin, mut saatiikii sit kyyti yheltä työntekijältä siihen autoliikkeeseen. Tääl on ihmiset kyl tosi ystävällisiä ja ne aina kysyy mitä kuuluu, kun tapaa. Mein vuokra-auto on aika siisti musta Madza ja käytii heti vähän ajelemassa täällä. Ajeltii miehen toimistolle ja takas kämpille muutamii kertoja, et tuli reitti tutuks. Meinattii ajaa kanadanhanhien päälle, täällä ne siis on keskel tietä, eikä väistä vaik torvea tööttää. Sit nähtii myös tilanne, kun auto oli pysähtyny keskelle tietä ja ovi oli auki, niin keskellä tietä meni KILPIKONNA tien yli niin joku ihminen meni pelastamaan sen, ettei se jääny auton alle! Eilen sato siis kaatamalla vettä ja tuuli erittäin kovaa. Tuli myös kännykkään varoitus tornadoista, kun oltiin ajelemassa ja oltiin vaa et mitäs hittoa! Käytiin eile myös ruokakaupassa, mikä löytyy siis ihan tästä tien toiselta puolelta mein kämppää. Ostettiin siis melkein viikon ruuat ja ne makso yli70dollaria. Kokkailtiin sit kunnon pihvit tai mies paistoi ne ja kiroili, ku ei löytyny kunnon paistinpannua paistamiseen. Ja mie tein kylkeen fetasalaatin. Illal katottiin sit Game of Thrones ja syötiin jäätelöä suoraan purkista, niinkuin tääl on tapana tehdä.

Tänää mies lähti tos klo8.30 jälkeen töihin intopinkeenä ja jännittyneenä! Aamul oli kyl kiva huomata sekii, et mies oli jo kasin jälkeen valmis lähtemään töihin, mitä en oo ikinä nähny et hää ois noin innoissaan mistään muusta ku golfin pelaamisesta! Mie jäin sit tänne kämpille ja aion tänää ottaa ihan rennosti ja käydä pienellä lenkillä.

Ainakaan vielä ei oo tullu Suomea ikävä ei sit yhtään! Kavereita ja perhettä tottakai on ikävä, mut muuten ei. Tultii tänne ihanan kesän keskelle, lämpöä ja valoa riittää! Mitään kulttuurishokkia ei oo tullu, mut yks shokki on tullu vastaan nimittäin se, että ruokakaupassa muovipusseja annetaan mukaan ihan helvetin paljon! Ne pakkaa jokaisen tuotteen melkein erikseen, esim. pari hedelmää omaan pussiin, kuiva-aineet omaan pussiin ja sitä rajaa. Jotenkii itteään kauhistuttaa tää muovinmäärä mikä täältä tulee, ku kuitenkii olin Suomessa kunnon kierrättäjä, nii täällä sitä ei voi oikee tehdä, ku täällä ei kierrätystä tunneta.

Täällä Duluthissa ollaan siis nyt kaks viikkoo, minkä jälkeen lähdetään kohti lopullista määränpäätä Alabamaa ja Montgomeryä! En malta oottaa et pääsis laittaa omaa asuntoo ja asettumaan kunnolla aloilleen. Täs pitää viel ainakii 4viikkoo elää matkalaukku elämää, ennen kuin pääsee omaan asuntoon. Mut kaiken kaikkiaan jenkkilä näyttää erittäin hyvältä ja olokin tuntuu täällä siltä, et kyl myö täällä tullaan viihtymään! Tähän tekstin loppuun laitan vielä kuvia. Kommentoikaa ja kysykää, jos jotain mieleen tulee! Ja kiva, jos joku käy tätä lukemassa, koska siinä ois hirvee homma kertoo jokaiselle yksitellen, et miten meil tääl menee, nii tää on miusta ainakii luonnollisin tapa kertoa mein elämästä täältä.

Täällä myö asustellaa seuraavat kaksi viikkoa.
Imatran juna-asemalla oottamassa junaa, mut vr on aina miulle venaa rauhassa (juna oli siis myöhässä).

Mein kämppä.
Tääl on outoo et vessa ja suihku on eri tilassa ku lavuaari!

Mein vuokra-auto.
Mein ruokaostokset.
Paikallinen ruokakauppa.
Aamulla piti ottaa yhteiskuva, ennen kuin mies lähti ekaa kertaa tääl töihin. Mies yhtä innoissaan kuin miekii!

xoxo Tiia 

koti parisuhde mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *