There’s no place like home!

Ollaan vihdoinkin muutettu omaan asuntoon täällä! Tai siis tottakai vuokrakämppään, mut omaan silti! Ei tarvii enää hotelleissa elää matkalaukku elämää, niin ihanaa ja vapauttavaa ku tavarat on kaapeissa eikä laukuissa. Tai siis mitkä tavarat?!? 😀 Mein kontin piti siis saapua tänne Montgomeryyn viime lauantaina, noh, eipä saapunu.. Tulee näillä näkymin nyt tulevana lauantaina! Pidetään peukut ja varpaat ristissä et tavarat tulis, niin pääsisin laittaa tätä kämppää kodin näköseks. Nii siis aika menny taas hurjaa vauhtia, joten niille ketkä ei viel tiiä nii ollaa nyt asuttu jo yli viikko omas kämpässä täällä Montgomeryssä ja sitä ennen oltii kaks viikkoo hotellissa. Tää mein kämppä on kyl niin ihana ja ISO! Mein piti silloin heti 13.5 maanantaina kun muutettiin niin käydä ostaa ihan perustarvikkeita esim. kertakäyttö lautasia ja haarukoita, pyyhkeitä ja lakanoita. Eka yö nukuttiin pienellä ilmapatjalla 😀 Mein sänky ja sohva (ostettiin siis täältä ne) tuli sit vasta tiistaina. Sit käytii ostaa uus telkku, niin at&t mies tuli sit asentaa tv:n näkyviin ja netin toimimaan seuraavana päivänä.

Mein kämppä sijaitsee Downtownissa, missä on enimmäkseen virastotaloja ja hotelleja ja ruoka-/juomapaikkoja. Kaikki ruokakaupat ja ostosliikkeet on sit vähän ajan päässä (meiltä ajaa autolla sinne n.10min) Eastchasessa, missä käytiin kattoo myös kämppiä, mut sieltä ois vapautunu vasta heinäkuun puolella kämppiä. Meillä on siis kaks makuuhuonetta tässä ja kaks kylppärii, toinen on master bedroomin yhteydessä eli MIE SAIN OMAN KYLPPÄRIN! Niin jenkkityyliä tää kämppä ku olla ja voi! Ruokakomerokii löytyy, ihanaa! Miul oli ihan heti siitä mielikuvana et laitan kaikki kuiva-aineet lasipurkkeihin ja jokaiseen etiketin mis lukee mis on mitäkin, niin mies sano; ”Täst tulee muutes mein siivouskomero sit.” Se siitä miun ruokakomero- unelmasta.. 😀 Ehkä sit joskus ku on isompi kämppä.. Sit meiltä löytyy pieni parveke ja näkymä on suoraan Alabama joelle! Täs on ollu nyt kiva just huomata se, et ku on luvattu sadetta ja rajuja ukkoskuuroja niin ne ei tuu tähän päälle ku ollaan niin korkeella, vähä ku asuis Lappeenrannassa et ukonilma aina kiertää keskustan. No mut kuitenkii niin täst hyvin näkee ku se ukonilma nousee ja pauhaa toisel puolel kaupunkii eikä tuu päälle. Tääl nimittäin ne ukonilmat on vähän tai paljonkii rajumpii mitä suomessa ja vesisade! Siis voi perkule sitä veden määrää mikä taivaalta tulee! Ihako joku saavil sitä kaatais suoraa päälle! Onneks tääl sataa harvoin.. 😀 Meillä kuuluu tähän mein kerrostaloon oma kuntosalikii, siel ei olla viel käyty ku salikamat on siel perkeleen kontissa. Oma uima-allaskii löytyy, siel käyty nyt pari kertaa, ekaa kertaa käytii lauantaina ja tänää kävin iteksee siellä.

Nyt ku ollaan kotiuduttu kunnolla (tai kunnolla ja kunnolla :D) niin miehel on alkanu kunnolla työtkii. Oli viime viikol tehtaalla 4päivää ja täl viikol lähti heti maanantaina työreissuun ja tänään tulos sit kotiin. Et joka viikko on työreissuja luvassa, mikä on taas miule kivaa ku saan omaa aikaa, mut eilenkii illal ku olin yksin tääl isos kämpäs nii tuli kyl aika orpo olo olla tääl yksin. Ollaa käyty taas pari kertaa ajelee tääl ku muutettiin, niin käytiin kattoo toi yliopistoalue ja eksyttii sit ihan totaalisesti siellä. 😀 Ei ollu navigaattori päällä, mut eipä se haitannu ku löyty golfkenttää ja ihan hemmetin hienoi kämppiä ja ihanaa asuinaluetta! Siel oli moni talo myynnissäkii nii piti heti mennä kattoo et kui paljon maksaa jos vaikka sit vuoden päästä ostais oman kodin täältä niin jumalauta ei osteta ellei voiteta lotossa tai jossain miljoonia.. Mut joo kivaa aluetta oli ja ihania taloja! Pari kertaa ollaa käyty lenkilläkii, tääl on tosi kiva yks tosi iso puistoalue, mis on kivoja lenkkipolkuja yms. Käytii siel yhtenä iltana kävelemässä, ja päätetii et hölkätää pien matka niin sit tulikii aika kiire takasin ku miul meni vatsa sekasin.. Ei ollu yhtään kivaa ei.. Tää sää on ollu tääl nyt ihan tappolämmintä! Mie voin sanoo kylmää rakastavana ihmisenä et tää ei oo yhtää kivaa! Koko kroppa kärsii tästä säästä. Ensinnäkii ulos ei voi mennä ku on niin tukalan kuuma ja vaik tuuleekii niin se on lämmin henkäys kohti kasvoja. Ihan hirveetä. Ei pysty lähtee kaupungille kävelee ku kävelet pienen matkan ja meinaa taju lähteä. Noh toivottavasti kroppa tähän tottuu ku tääl ollaa oltu kauemmin. Nyt tääl on lämpötilat ollu yli 30 astetta ja viikonlopuks luvattu jopa 37astetta. Huhhuh. Onneks on ilmastointi kämpässä nii tääl tarkenee hyvin!

Hirveen moni kyselly et onks tääl kallista vai halpaa asua niin voin sanoa että hintataso on samanlaista ku Suomessa. Ruoka on halvempaa, riippuu tottakai mistä ostaa, jos meet Walmarttii niin siel on halpaa, mut jos haluut luomua ja tuoretta ruokaa ja meet Publixii niin se on sit kalliimpaa. Tietokoneet ja telkut yms. on paljon halvempii täällä. Netti on kalliimpaa ja kännykkäliittymät! Sen takii ei olla viel miule kännykkäliittymää hankittu ku kaikki maksaa yli50dollaria kuukaudessa. Ostetaa nyt miule ekana prepaid-liittymä ja katotaa sit ku oikeesti tarviin koko ajan liittymän täällä nii sit sen hankkimista. Huonekalut on samanhintasii täällä ja ihan perustarvikkeetkii. Ollaa nyt löydetty ihan Tokmannin tyylinen kauppa täältä nimeltä Target, nii siel myydään just kaikkee halvalla niinku Tokmannissa. Bensa on tääl halvempaa, mut muuten auton vakuutukset on kalliimpii tääl ku Suomessa. Muut vakuutukset on samoissa hinnoissa. Alkoholi on myös halvempaa ku kaupasta ostaa, mut jos käy jossain baarissa niin melkein samanhintaista ku Suomessa, ehkä vähän halvempaa mut ei paljoo. Ja ihan niinkuin Suomessakii, aina voi elää halvemmin jos miettii et mihin sitä rahaa tuhlaa..

En muista kerroinko viime postauksessa et miehelle tuli sosiaalikortti ja hää pääs ajaa ajokortin tääl jo kaks viikkoo sit. Tääl se on älyttömän halpaa, kirjallinen koe makso 5dollaria ja ajokoe oli jotain vähän yli 40 dollaria. Ja tääl on sellainen käytäntö et esim. mie ku meen tekee kirjallisen kokeen ja saan sen läpi niin saan ajaa autoa puoli vuotta ennen ku joudun menee ajokokeeseen, mut miehen (täytyy olla usalainen ajokortti) täytyy istuu siin vieressä ku ajan. Vähänkö siistii! Miehest ei niin ku ei usko et mie osaan ajaa. Miehä oon loistava kuski, ainakii omasta mielestä.. 😀 Eli siis mies sai ajokortin ja sosiaalinumeron niin käytii viime perjantaina Atlantassa auto ostoksilla. Ostettii tai mies osti ihan upouuden Mazda cx-5 turbo mallisen auton, on samalainen ku vuokra-auto oli mut tehokkaampi ja uudempi. Siin on puoliks kattoikkuna ja mikä parasta tääl tappohelteissä; PENKIN VIILENNYKSET!! Lämmitykset löytyy myös mut ei myö niitä tääl tarvita, mut VIILENNYKSET!! IHAN PARASTA. Ja on muutenkii aika siisti auto. Mie valitsin värin. Mies ois ostanu mustan. Onneks olin mukana. 🙂 Ja mikä huvittavinta koko auton ostokses oli se ensinnäkii, meil meni 5,5 tuntii siellä! Siis mitä hemmettiäää!! Siis koko päivä. No ei siinä kaikki. Siin mein vieres oli samaa aikaa yks vanha pariskunta ostaa autoa. Noh siin jotain miehen kanssa juteltiin suomeks niin se vanha nainen kääntyy meihin päin ja sanoo suomeks; ”puhutteko työ suomea?” Vähän aikaa katoin ennen ku tajusin et se puhuu meille. Ei vitsit ku nauratti et täällä törmätää suomalaisii autokaupassa! Ne oli muuttanu tänne jenkkeihin jo -87 ja niitten piti jäädä vaan 2-3 vuodeks.. 😀 Ne oli tosi mukavia, vaihettii siin muutama sananen ja se mies anto sit Leolle käyntikorttinsa ja sano et soittakaa ku ootte taas Atlantassa käymässä niin ois kiva tavata ajan kanssa. On tää maailma kyl pien paikka. Ei voi muuta sanoa. Alla kuva autosta, millanen ostettiin.

Ollaa käyty tuol Downtownissa myös pyörähtää ja täst meilt näkee tonne satamaan, mis on sellainen esiintymislava, jossa järjestetää kesäisin konsertteja yms. Tos joella menee myös Harriott 2 jokilaiva, täytyy joku kerta mennä käymää siinä sit. Sit käytii yks ilta istuu baarissakii 😀 Nii yks ilta vaa, huomaa et ollaa vanhuksia. Ja sekii et käytii juomassa yhet ja oltii jo nukkumassa klo22 😀 Tuol alabama joessa asustelee muutes amerikan alligaattoreita. iik. ei pidä mennä uimaa tonne. ikinä. Ja kuulemma siel golfkentällä minne mies haluu jäsenyyden nii siel on kentällä nähty myös niitä. Mie menisin mailal lyömää jos sellaisen näkisin siellä.. 😀

Huomenna mennään käymään sosiaalitoimistossa viemässä miun hakemus, et saan sosiaalikortin niin pääsen sit ajaa sen ajokortin ja hakee sitä työlupaa vihdoin ja viimein! Töitä en oo nyt kattonu ollenkaa, ku tää alku on ollu tääl yhtä sekamelskaa.. Heti ku saan työluvan lähetettyä nii alkaa töiden metsästys! Toivottavasti vaa saan nopeesti työluvan ja pääsisin jo syksyllä takas töihin! Huomaan nyt ku oon ollu jo kaks kuukautta lomalla nii alkaa käydä elämä tylsäks. Tai siis ei tylsäks mut jotain tekemistä pitäis saada jo itellenikii tähän arkeen. Pääsis tutustuu uusii ihmisii töiden kautta ja pääsis puhuu sitä englantia. Oon ollu nyt alkuu pikkasen ujo sen puhumisen suhteen. Huomaan heti jos spontaanisesti käyn puhuu nii puhun paremmin ku sellain, et mietin etukätee mitä pitää sanoo englanniks. Noh mut eiköhän sekii ala sujuu ajan kanssa täällä. Viikonloppuna ois tarkotus lähtee päiväreissulle Floridan Panama City Beachille, riippuu tottakai siitä millo tavarat tulloo vai tullooko. Mut tonne ois päiväreissu tiedossa, kun sinne ajaa meiltä sen n.3 tuntia.

Mut joo kello näyttää nyt niin paljon et pitää lähtee suihkuu ja sit lämmittää miehelle ruoka ku hää on koht kotona! Ihanaa! Laitan tähän alle muutamia kuvia mein uudesta kotikaupungista. Kämpästä ei kuvia vielä tuu ku on niin tyhjän näköinen, et heti ku saadaan tää laitettuu nätiks niin lupaan laittaa kuvia! 🙂

Ja olisin voinu tänne blogiin avautuu tästä uudesta aborttilaista mikä tulee EHKÄ EI IKINÄ voimaan, mut päätin etten tuhlaa siihen aikaani. En voi enää oikee ylpeenä sanoo et täällä ihanassa Alabamassa asutaan, jos naisilta viiää oikeus päättää omasta kehostaan. Voin vaa todeta et oon YLPEE ku oon SUOMALAINEN, vaik tääl asunkii. Siel teil on kaikki hyvin, joten olkaa ylpeitä ja nauttikaa suomalaisuudesta ja SUOMESTA! Miekii yritän kaikin tavoin nauttii uudesta kotimaastani vaik välil hirvittääkii, et mihin tää maa on oikee menossa..

Alabama river ja jokilaiva takana.

Tää on joku kuuluisa edesmennyt countrysinger. En muista nimee.. 😀
Tyhjä keskusta.

Käytii juomassa yhet.
The Alley bar.
Näkymä mein ikkunoista.

Mein omalla uima-altaalla.

xoxo Tiia

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *