Pidetään pienet juhlat!
Kesän alkamista täytyy juhlia ehdottomasti leipomalla kaikkea hyvää marjoista! Poikkeuksellisen kevään jälkeen on pienille juhlille aina aihetta! Pienten juhlien päätähdeksi sopii mielestäni hyvin marenkileivokset, Pavlovat.
Tällä reseptillä syntyvien Pavlovien määrää on vaikea arvioida, koska voit itse päättää minkä kokoisia leivoksia valmistat. Itselleni reseptillä syntyi noin parikymmentä keskikokoista leivosta.
4 kananmunan valkuaista
280 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 tl etikkaa
Täyte:
1,5 dl maitorahkaa tai valmiiksi maustettuja rahkoja
1,5 dl kuohukermaa
300 g valitsemiasi marjoja
Vatkaa kananmunan valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/3 sokerista ja jatka vatkaamista edelleen, kunnes seos on jähmeää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista.
Kostuta leivinpaperi kevyesti vedellä, jotta leivokset irtoavat paiston jälkeen helpommin. Pursota marenki tyllalla tai tee lusikalla haluamasi kokoisia marenkipesiä leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista leivokset uunin keskitasossa 100 asteessa noin puolitoista tuntia. Onnistuneessa Pavlovassa marenki on ulkopuolelta kuiva ja sisältä hiukan sitkeä.
Vatkaa täytteeksi tarkoitettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele siihen rahka. Täytä marengit täytteellä ja koristele marjoilla.