Kesän ensimmäistä satoa
Tänä kesänä olen päättänyt hyödyntää vieläkin paremmin satokauden kasviksia. Kotimaiset marjat, hedelmät ja vihannekset tulevat varmasti näkymään kesän leivonnaisissani! Oman puutarhan ensimmäisiä herkkuja ovat raparperit. Valmistin raparperistä perinteisen piirakan.
Ohje sopii hyvin normaalikokoiseen piirakkavuokaan, jos tuplaat ohjeen saat siitä pellillisen.
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
1 kananmuna
Täyte
noin 250 g raparperia
0,5 dl sokeria
Sulata voi. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Lisää joukkoon maito, kananmuna sekä voisula. Kaada taikina vuokaan tai levitä leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Pilko pestyt raparperit ja pyörittele ne sokerissa. Asettele sokeroidut raparperit pohjan päälle. Paista uunissa noin 175 asteessa noin 40 minuuttia.