Kakku joka ei jätä kylmäksi!
Oli juhlien aihe tai sankari mikä tai kuka tahansa, varmaa on vain että tämä kakku vie suuren osan vieraiden huomiosta! Tähän kakkuun ei tule lainkaan liivatetta. Pehmeän ja lämpimän makunsa kakku se saa tulisesta Sambal oelek-chilitahnasta.
Pohja:
135g kaurakeksimuruja
15g kaakaojauhetta
20g sokeria
55g voita
Täyte:
200g tummaa Fazer Premium 70% suklaata
4 kananmunan keltuaista
80g tomusokeria
25g Sambal oelek-tahnaa (tulinen chilitahna)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g kuohukermaa
koristeluun 150-300g tummaa Fazer Premium 70% suklaata ja kaakaojauhetta
Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Lisää kaakaojauhe, sokeri ja sulatettu voi murujen sekaan. Painele massa tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetyt irtopohjavuoan pohjalle.
Sulata suklaa ja vaahdota keltuaiset, sokeri ja chilitahna. Lisää vaahtoon varovasti käännellen sulatettu suklaa, tuorejuusto ja lopuksi kerma, joka on vispattu kiinteäksi vaahdoksi.
Kaada massa vuokaan, peitä kelmulla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Suklaakakun koristeiden viimeistely kannattaa tehdä vasta ennen tarjoilua. Voit koristella kakkun esimerkiksi sulatetulla suklaalla tai sihdin läpi tomutetulla tummalla kaakaojauheella.