Ihana mustikka!

Tänä kesänä on tullut kokeiltua useampiakin leivonnaisia, joissa pääroolissa on ihana mustikka. Perinteistä klassikkoa, mustikkapiirakkaa on tullut kuitenkin tehtyä kaikista eniten. Sen lisäksi että se on yksinkertaisesti älyttömän hyvää, se on myös helppo valmistaa ja onnistuu aina!

Mustikkapiirakkaa tarvitset
4  kananmunaa
3 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita
2 dl maitoa
4-5 dl mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet ja maito vaahdon joukkoon vuorotellen.
Viimeiseksi lisää sulatettu rasva. Sekoita kevyesti käännellen massa tasaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 cm:n kokoinen uunivuoka. Sekoita puolet mustikoista taikinan joukkoon ja laita pinnalle loput mustikat.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla Noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen vuoan irrottamista.

koti ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe piha-ja-puutarha