Joulunamit, osa 1.

Jouluun (ja joulun odotukseen) kuuluu ehdottomasti herkuttelu!  Joulumakeiset ovat myös suloinen itse tehty lahja. Fudgen valmistaminen on helppoa, mutta ehdoton apuväline on kunnon lämpömittari, koska jähmettymistä ei tapahdu ennen riittävää lämpötilaa.

Kinuski-karpalofudgeen (noin 30 kpl) tarvitset:

200 g valkosuklaata
2 dl sokeria
1 prk (2,5 dl) kinuskikermaa
50 g voita
½ tl suolaa
1 dl kuivattuja karpaloita

Rouhi valkosuklaa ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja voi. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen.

Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116-asteista, vältä sekoittamista.
Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa muutaman min, kunnes seos jäähtyy hiukan ja kuohkeutuu. Sekoita vielä nopeasti joukkoon suola ja karpalot.

Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm)
Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli. Leikkaa paloiksi.

koti ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe tapahtumat-ja-juhlat