Joulunamit, osa 3.
Joulu ja kermatoffee sopivat ehdottomasti yhteen. Sokeriset ja pehmoiset itse tehdyt toffeet voi kääräistä vielä tänä yönä viimeisiin paketteihin tai säästää itselle viltin alla herkuteltaviksi.
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
25 g voita
Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua poreillen 15 – 20 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.
Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. ½ tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.