Jättisuklaamarengit

Suklaamarengit saavat aina kehuja! Lupaan, että ne sulattavat pahimmankin epäilijän kaikki ennakkoluulot! Suklaamarengit ovat syötävän kauniita ja sen lisäksi ne todellakin maistuvat niin hyviltä kuin näyttävätkin!

Kuuden jättisuklaamarengin valmistamiseen tarvitset:
3 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl sokeria
0,5 tl valkoviinietikkaa
100g maitosuklaata

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää lopuksi joukkoon etikka.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se muutamalla vedolla marenkivaahdon joukkoon. Nostele ja muotoile rennosti kuusi leivonnaista leivinpaperin päälle ja paista 100 °C:ssa noin puolitoista tuntia kunnes marengit irtoavat helposti.

koti ruoka-ja-juoma hyva-olo tapahtumat-ja-juhlat

Ihana mustikka!

Tänä kesänä on tullut kokeiltua useampiakin leivonnaisia, joissa pääroolissa on ihana mustikka. Perinteistä klassikkoa, mustikkapiirakkaa on tullut kuitenkin tehtyä kaikista eniten. Sen lisäksi että se on yksinkertaisesti älyttömän hyvää, se on myös helppo valmistaa ja onnistuu aina!

Mustikkapiirakkaa tarvitset
4  kananmunaa
3 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita
2 dl maitoa
4-5 dl mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet ja maito vaahdon joukkoon vuorotellen.
Viimeiseksi lisää sulatettu rasva. Sekoita kevyesti käännellen massa tasaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 cm:n kokoinen uunivuoka. Sekoita puolet mustikoista taikinan joukkoon ja laita pinnalle loput mustikat.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla Noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen vuoan irrottamista.

koti ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe piha-ja-puutarha