Suklainen suosikkini!
Mokkapalat ovat ehdottomasti yksi omista suosikkileivonnaisistani ja pellillinen katoaa hetkessä kaikenikäisten suklaata rakastavien herkkusuihin. Pinnan kuorrutteen kahvimäärää voi vaihdella sen mukaan tuleeko leivonnainen tarjolle lapsille vai aikuisille. Jokaisella kotileipurilla on varmasti tästä leivonnaisesta oma variaationsa. Jaan kanssanne nyt oman reseptini, josta valmistuu yksi pelillinen, eli noin 10-12 mokkapalaa.
3 kananmunaa
3 dl sokeria
200g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
5 rkl voita
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl keitettyä vahvaa kahvia esim. pikakahvia
1 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (munien on hyvä olla huoneenlämpöisiä). Lisää muna-sokerivaahtoon osissa, nuolijalla varovasti käännellen, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito ja viimeisenä sulatettu rasva.
Kaada ja tasoita massa leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki kuorrute-aineet keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Voit halutessasi koristella pinnan vielä suklaarouheella tai lastenkutsuille nonparelleilla.