Suklainen suosikkini!

Mokkapalat ovat ehdottomasti yksi omista suosikkileivonnaisistani ja pellillinen katoaa hetkessä kaikenikäisten suklaata rakastavien herkkusuihin. Pinnan kuorrutteen kahvimäärää voi vaihdella sen mukaan tuleeko leivonnainen tarjolle lapsille vai aikuisille. Jokaisella kotileipurilla on varmasti tästä leivonnaisesta oma variaationsa. Jaan kanssanne nyt oman reseptini, josta valmistuu yksi pelillinen, eli noin 10-12 mokkapalaa.

3 kananmunaa
3 dl sokeria
200g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
5 rkl voita
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl keitettyä vahvaa kahvia esim. pikakahvia
1 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (munien on hyvä olla huoneenlämpöisiä). Lisää muna-sokerivaahtoon osissa, nuolijalla varovasti käännellen, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito ja viimeisenä sulatettu rasva.

Kaada ja tasoita massa leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki kuorrute-aineet keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Voit halutessasi koristella pinnan vielä suklaarouheella tai lastenkutsuille nonparelleilla.

koti ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe oma-elama

Oi banana bread!

Minulle oli jäänyt hedelmäkulhoon muutama jo tummaksi ehtinyt banaani. En haluaisi heittää ruokaa missään tapauksessa roskiin. Tummentuneet banaanit sopivat vielä loistavasti leipomiseen ja sainkin niistä hyvän syyn kokeille löytämääni banana bread -reseptiä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan sitä myös, lopputulos oli mielestäni yllättävän hyvä!

3-4 kypsää banaania, joista yksi halutessasi leivän päälle koristeluun
3,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sulatettua voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
päälle halutessasi esim. pekaanipähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele leipävuoka. Soseuta banaanit  ja lisää sekaan sulatettu voi ja kanamuna. Sekoita kuiva-aineet ensin yhteen ja lisää ne käännellen taikinaan.

Kaada taikina leipävuokaan, halutessasi koristele leipä banaanilla ja/ tai pähkinöillä. Paista leipää noin 50 minuuttia niin, että leipä saa päältä hieman väriä, mutta jää sisältä pehmeäksi.

koti vastuullisuus ruoka-ja-juoma suosittelen