Herkullista Runebergin päivää!

Nämä Runebergin tortut leivotaan muffinivuokiin ja koristellaan perinteisesti vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella. Reseptillä valmistuu noin 25 torttua.

2 dl (n.80g) mantelijauhoa
2 dl kaurakeksejä, jauhettuna
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
3/4 dl kevytkermaa
vadelmahilloa

Pinnalle:
vadelmahilloa

Tomusokerikuorrutus:
1 dl tomusokeria
n. 2 tl vettä

Murskaa keksit. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää keksimurut ja kerma.

Laita taikinaan muffinvuokiin. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Laita jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa. Paista 200 asteessa noin 15min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Irrota jäähtyneet tortut vuuista. Lisää torttujen keskelle vielä 1tl vadelmahilloa. Sekoita tomusokeriin pieni määrä vettä vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.

Voit kostuttaa tortut halutessasi rommi- tai sokerivedellä ennen koristelua, kostutus ei kuitenkaan ole välttämätön.

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe

Herkkuhimoisen pelastava resepti!

Kaikki varmasti tunnistavat makeannälän, joka voi iskeä arki-iltana tai näin sunnuntaiaamuna yllättäen. Tekisi mieli nopeasti hyvää, leivontaan ei haluaisi käyttää paljon aikaa, kauppaan ei jaksa lähteä ja kaapista löytyy vain perustuotteet. Siihen tilanteeseen sopivat täydellisesti makeat, rapeat ja helpot ja nopeat kaurakeksit!

Tällä herkkuhimoisen pelastavalla reseptillä valmistuu noin 15 isoa kaurakeksiä.

100 g margariinia tai voita
1 kpl kananmuna
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
3 dl kaurahiutaleita

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikinaan lopuksi kaurahiutaleet ja sulatettu voi.

Nostele teelusikalla taikinasta 2 tl:n kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa.

Paista 175 asteisessa uunissa 10-12 min. Anna jäähtyä.

perhe ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe lapset