
Tästä pehmeästä, mutakakkumaisesta vadelma-suklaabrowniesta ei voi selvitä vain yhdellä palalla! Se on samaan aikaan raikas ja makea. Vadelman, tuorejuuston ja suklaan yhdistelmä on vastustamaton. Brownien paistossa pitää olla tarkkana, sitä ei ole tarkoituskaan paistaa läpikypsäksi. Brownie kiinteytyy juuri sopivan tahmeaksi jäähtyessään.
Reseptillä valmistat brownien noin 20 x 30 cm vuokaan.
125 g voita
1/2 tl leivinjauhetta
200 g maitosuklaata
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1/2 tl suolaa
reilu 1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
n. 3 dl vadelmia
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vuoraa n. 20×30 cm syvä uunipelti/-vuoka leivinpaperilla.
Sulata suklaa ja voi. Lisää sokeri ja kananmunat yksitellen. Sekoita loput kuivat aineet yhteen ja lisää ne suklaaseokseen. Levitä vadelmat leivinpaperilla peitetyt vuoan pohjalle ja kaada niiden päälle browniestaikina.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokerit ja kananmuna. Tee taikinaan pieniä koloja ja lusikoi koloihin tuorejuustotäytettä. Marmorikuvion saat pintaan, kun sekoitat veitsellä taikinoita sekaisin.
Paista brownies 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes se on reunoilta kypsynyt, mutta tuntuu keskeltä vielä pehmeältä.