Pikkujoulujen polkamarengit

Nämä jouluiset marengit saavat kauniin värinsä fariinisokerista ja piparmintun maun perinteisistä punavalkoisista joulukepeistä. Polkamarengit sopivat hyvin jo pikkujoulu herkutteluun!

Reseptillä valmistat noin 20 polkamarenkia.

1 dl fariinisokeria
2 kananmunan valkuaista
1 joulukeppi/piparminttutikku

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää murskattu joulukeppi/piparminttutikku vaahdon joukkoon. Pursota noin 20 pientä marenkia leivinpaperin päälle ja paista niitä 110-125 asteisessa uunissa.

koti tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe

Vielä yksi pala!

Tästä pehmeästä, mutakakkumaisesta vadelma-suklaabrowniesta ei voi selvitä vain yhdellä palalla! Se on samaan aikaan raikas ja makea. Vadelman, tuorejuuston ja suklaan yhdistelmä on vastustamaton. Brownien paistossa pitää olla tarkkana, sitä ei ole tarkoituskaan paistaa läpikypsäksi. Brownie kiinteytyy juuri sopivan tahmeaksi jäähtyessään.

Reseptillä valmistat brownien noin 20 x 30 cm vuokaan.

125 g voita
1/2 tl leivinjauhetta
200 g maitosuklaata
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
1/2 tl suolaa
reilu 1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
n. 3 dl vadelmia

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vuoraa n. 20×30 cm syvä uunipelti/-vuoka leivinpaperilla.

Sulata suklaa ja voi. Lisää sokeri ja kananmunat yksitellen. Sekoita loput kuivat aineet yhteen  ja lisää ne suklaaseokseen. Levitä vadelmat leivinpaperilla peitetyt vuoan pohjalle ja kaada niiden päälle browniestaikina.

Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokerit ja kananmuna. Tee taikinaan pieniä koloja ja lusikoi koloihin tuorejuustotäytettä. Marmorikuvion saat pintaan, kun sekoitat veitsellä taikinoita sekaisin.

Paista brownies 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes se on reunoilta kypsynyt, mutta tuntuu keskeltä vielä pehmeältä.

koti ruoka-ja-juoma suosittelen tapahtumat-ja-juhlat