Paras porkkanakakku!
Porkkanakakku on yksi omista suosikeistani. Haluan aina maistaa matkoilla ja uusissa kahviloissa erilaisia variaatiota tästä klassikosta. Olen myös itse, täydellistä porkkanakakkureseptiä etsiessä, kokeillut monia. Jaan nyt yhden parhaista löytämistäni porkkanakakkuresepteistä kanssanne
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
n. 4 dl porkkanaraastetta
150 g voita
Kuorrutus:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria.
Vaahdota kananmunat ja sokeri ja yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uuninpellille (normaalille uuninpellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä).
Paista porkkanakakkua 200 asteessa noin 30min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto ja lisää lopuksi tomusokeri. Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi ripottele koristeeksi esim, hasselpähkinä- tai mantelirouhetta.