Täydellinen lusikanpesä!

Lusikkaleipien veikeä nimi tulee tietenkin niiden valmistustavasta. Pikkuleivät muotoillaan lusikanpesässä ja paistamisen jälkeen kaksi pikkuleipää liitetään yhteen hillon tai marmeladin avulla. Lusikkaleipiin tarvittavat ainekset ovat edulliset, mutta niiden valmistaminen vaatii hiukan enemmän käsityötä ja aikaa. 

En voi vastustaa kiusausta tutkia ja tunnustella kirpputoreja kiertäessään vanhoja lusikoita… aina joskus löydän täydellisen muotoisen ja kokoisen lusikanpesän, joka on pakko hankkia juuri tähän tarkoitukseen.

Tällä luottoreseptilläni leivot noin 40 lusikkapikkuleipää.

200 g voita
1,5 dl sokeria (130 g)
4 dl vehnäjauhoja (noin 260 g)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Haluamaasi hilloa tai marmeladia

Kuumenna voi ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä 4-5 min. välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskeutua ja voi muuttuu vaaleanruskeaksi, ota kattila liedeltä. Vältä rasvan liiallista ruskistamista, sillä se muuttaa helposti pikkuleipien makua.

Anna rasvan jäähtyä hetki, mutta vielä kun se on kuumaa lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen sen jälkeen jäähtyä kunnolla. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele massa tiiviisti lusikan pesään ja aseta muotoiltu pikkuleipä leivinpaperilla päällystetylle pellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 180 asteisessa uunissa noin 10-12 min.

Täytä jäähtyneet pikkuleivät valitsemallasi hillolla tai marmeladilla ja kierittele ne lopuksi sokerissa.

koti ruoka-ja-juoma kirppisloydot tapahtumat-ja-juhlat