So fill up your lungs and run but always be chasing the sun!
Tämä päivä on ollut herkullisten, terveellisten reseptien löytämistä sekä kokeilua. Otimme projektiksi jauhottoman, pinaattipohjaisen pizzan sekä bataattisipsit! Rakastuimme molempiin. Tietenkään ensikokeilut eivät menneet ihan täysin putkeen (liikaa suolaa, liian vähän sitä ja tätä,…) mutta lopputulos ihastutti joka tapauksessa! Keksimme molemmat reseptit ihan mielettömän ihanasta blogista, Torkkuja ja Nokkosia. Reseptit molempiin herkkuihin löytyvät täältä (sipsit) ja täältä (pizza).
Teimme siis kaiken alusta asti, myös tomaattimurskan. Jostain käsittämättömästä syystä siitä tuli tosi löysää – jopa toisesta satsista jota varten kaavin ja puristelin tomaateista nesteet pois! Lisäsimme siihen sitten juustoa ja pinaattia jotta saatiin vähän paksumpi koostumus. 🙂 Täytteeksi laitettiin mozzarellajuustoa, kalkkunaa ja rucolaa. Tässä on mahtava resepti, jota suosittelen kyllä ihan jokaiselle.
–
Today has been all about finding and trying delicious, healty recipes. Our project today was this beautiful, flourless spinach pizza and these gorgeous sweet potato chips! We fell in love with them. Of course there were some problems trying the recipes for the first time (too much salt, not enough this and that,…) but overall everything was lovely! We found both of these recipes from this amazing blog, Torkkuja ja Nokkosia. You can find the recipes here (chips) and here (pizza).
We made everything from the scratch, including the tomato sauce. For some baffling reason the tomato sauce came out too runny – even the second batch which I even squeezed the tomatoes for! We put some cheese and spinach in it to make it thicker. 🙂 We filled the pizza with mozzarella cheese, turkey and arugula. This is an amazing recipe, I recommend it to everyone.
Sipsejä olen yrittänyt tehdä useammankin kerran, mutta aina uunissa. Tottahan toki peruna sekä bataatti uunissa kypsyy, mutta rapeus tahtoo jäädä pois. Voin kertoa jo nyt, että tämä resepti muutti elämäni! Näistä sipseistä tuli niin ihanan rapeita ja maukkaita. Me käytettiin maustamiseen vain merisuolaa. Alkuperäisessä reseptissä taidetaan käyttää paistamiseen kookosöljyä, mutta minulla sattui olemaan käsillä vain rypsiöljyä – joka ei tosin huonoa ole sekään.
–
I’ve tried to make chips at home for several times but always in the oven. Potato and sweet potato both do cook in the oven, but they don’t get the crunchiness they get on a pan. I’m telling you already, this recipe changed my life! These chips came out so crunchy and delicious. We used sea salt to give them flavor. In the original recipe they used coconut oil to cook the chips, but I only got rapeseed oil – which isn’t bad either.
Terveellisiä herkkuhetkiä!
Roosa
–
Healthylicious moments to you!
Roosa
Vitsi, pitäsköhän ihan itekin kokeilla… 🙂 Vielä jäi kiinnostamaan, että miltä toi pizzapohja näytti paistettuna, ja pysyikö se kasassa kun sitä söi?
Kannattaa ehdottomasti! Oli ihan superhyvää. Aluksi ihmeteltiin kun kurkittiin uuniin että ompas kummallisen näköinen – se alkoi ruskistua lähinnä keskeltä ja ns. kohoamaan. Se kyllä sitten laski kun sen otti uunista pois. Haarukalla ja veitsellä piti syödä mutta hyvin ainakin me saatiin nostettua kakkulapiolla palaset vuoasta. 🙂 Saa siis palasia leikeltyä ja reunat oli jopa rapeita! Tulee kyllä ihan pizzamainen.