Ikävä matkustamista

Ikävä matkailua kohtaan käy vähitellen suuremmaksi ja suuremmaksi. Tuntuu ylipäätään jotenkin hölmöltä kirjoittaa matkailusta ulkomaille, kun on poikkeustila ja sinne ei pääse nyt. Tuntuu jotenkin kaukaiselta edes haaveilla matkustamisesta lentokoneella kohti Etelä-Euroopan hiekkarantoja tai ihania tunnelmallisia kaupunkeja Keski-Euroopassa. Tai pitkistä mannerten välisistä lennoista kohti suurta Amerikkaa tai Aasiaa. Kuinka ihanaa oliskaan, että voisi varata liput viikon päähän, mennä Helsinki-Vantaalle  ja hypätä lentokoneeseen kohti tuntematonta määränpäätä tai tuttuun ja turvalliseen kohteeseen. Lähteä viettämään unohtumatonta pidennettyä viikonloppua tai pidennettyä viikkoa tutustuen uusiin leipomoihin, ravintoloihin, kulttuuriin ja pikkukatuihin. Tuoksutella sitä tuoksua, mikä on aina ulkomailla. Se tuoksu on sekoitus meille suomalaisille eksoottisia ruokia ja jotain hajuvesiä, merta ja aurinkorasvaa, kauniita kukkia ja metrotunneleita.

Me ei viihdytä yleensä viikkoa kauemmin paikoillaan kotona Jyväskylässä, vaan lähdetään pyörähtämään muissa Suomen kaupungeissa tai rajojen ulkopuolella. Jyväskylä on sijainniltaan hyvä, sillä siitä on suht nopea lähteä minne tahansa. Ollaan jo pari kuukautta pysytty tiiviisti Jyväskylässä kotosalla ja kyllähän tää enemmän tai vähemmän alkaa tuntumaan. Oudolta ainakin, jos ei muulta. Viime viikonloppuna oli äitienpäivä ja silloin me hurautettiin autolla käymään Kuopiossa Heinin äidin luona ja siinä samalla Ikeassa, hakemassa hieman uutta kotiin. Muutoin ei olla tänä aikana muissa kaupungeissa käyty. Jestas miten voikin tuntua erikoiselta siihen vanhaan normaaliin verrattuna. Jollain tavalla jopa vähän pelottavaa, kun ei tiedä milloin taas on mahdollista elää samalla tavalla kuin ennen.

Aurinko on alkanut kutkutella vähän pilvien välistä ja antanut pieniä lupauksia kesästä. Sen innostamana matkattiin mielessämme yksi päivä Ranskaan. Ranska on yksi meidän molempien suosikki maista. Niin kaunis ja tyylikäs, sekoitus tunnelmallisia, hieman nukkavieruja pikkukatuja ja ylväitä luksustuotteiden ostoskatuja, houkuttelevia ravintoloita, edullista viiniä ja ystävällisiä ihmisiä, puheensorinaa ja rentoa musiikkia. Me matkattiin viime vuonna Ranskaan pari kertaa sekä kesällä että talvella. Me ajateltiinkin kirjoitella pari seuraavaa postausta Ranskasta, ensin matkataan Etelä-Ranskaan Rivieralle pieniin kaupunkeihin ja siitä kohti Pariisia ja meidän treffikohdetta Disneylandia. Vaikka tänä kesänä tai ehkei koko vuonna enää pääse matkailemaan, niin voihan siitä silti kirjoittaa, voihan? Ehkä se antaa ideoita tulevia matkoja varten tai irrottaa edes vähän ajatuksia matkalle tämän hetkisestä.

PS. Ainiin, viime postauksessa mainittiin keittiön välitason seinälaattojen maalauksesta. Se projekti oottaa vielä, että saatais otettua sutit käteen ja alettais hommiin ja sen lisäksi päätöksen millaiseen valaisimeen vaihdetaan hieman ”vanhanaikaisen” oloinen putkivalaisin. Kaikki aikanaan.

Aurinkoista viikkoa!

//Heini & Mika

Kommentit (4)
  1. Susannastravels
    15.5.2020, 21:26

    Ranska on hyvä ja monipuolinen kohde, sieltä kiinnostaisi ne rantakohteet uudestaan ja Loiren laakso. Voi olla ehkä matkailu onnistuu myöhemmin tai niin luvataan mutta koneissa on hengityssuojapakko. Nyt pitäis keksiä Suomesta lisää nähtävää, kesällä on toivottavasti hyvä sää

    1. Ranska todella on! Loiren laakso olis mahtava päästä kokemaan..Niinpä tilanne elää kokoajan matkailun osalta, mutta toivotaan parasta, onneksi tosiaan Suomessakin on paljon kohteita, paljon tuntemattomiakin. Meillä viime kesän tapaan ajatuksena suunnata kesällä Turun saaristoon sen lisäksi Ahvenanmaa ja pohjoinen olisi tarkoitus päästä kokemaan. Hieman viileä sääkään ei haittaisi, kunhan ei pelkästään sataisi. Kivaa viikonloppua! 🙂

  2. Minäkin odotan niin sitä että pääsee taas matkalle! ❤️

    1. Toivottavasti pääsee pian! Ihania seikkailuja sinulle, kun matkaan pääset❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *