Keväinen kanelipullavuoka

Vähän aikaa sitten Heini näytti Hailey Bieberin Instagram storysta cinnamon rolls ”kakun”, jonka päälle levitettiin vaaleaa kuorrutetta. Suuhun sattui vähän ja hyvä ettei valunut kuola ja vierähtänyt pari kyyneltä, kun kuvitteli kuinka hyvälle sellainen maistuisikaan. Tuo herkku jäi kummittelemaan tosi pahasti molempien mieleen. Viimeksi samantyyppistä herkkupullaa on maisteltu Arabiemiraateissa meidän käydessä kahvilla Cinnabonissa ennen Sheikki Zayedin moskeijaan menoa. Okei, kyllä perinteisiä korvapuusteja on tässä välissä mennyt ja paljon.

Kanelipullavuoka on tehty puolikkaaseen pullataikinaan. Heinin äiti on opettanut, että tärkeää pullataikinassa on sitko, eikä sitä saa ”runnoo liian kovvoo”. Jauhoja ei kannata liioitella, oma tuntuma jauhoihin on usein oikea. Pääasia on, että taikina on vaivattu hyvin ja se alkaa irrota kulhon reunoista ja käsistä. Myös voi on tärkeässä roolissa, jotta taikinaan tulee makua ja mehevyyttä.

Normaalisti me molemmat ollaan totuttu, että kanelipullien/korvapuustejen sisällä on voita, kanelia ja tavallista sokeria. Tässä versiossa voista, kanelista ja fariinisokerista on tehty tahna, joka levitetään kaulitun taikinan päälle ennen rullaamista. Täytettä saa olla runsaasti, jotta se näyttää rullattuna kauniilta ja maistuu hyvältä.

Kanelipullavuoka on tehty halkaisijaltaan 20cm leveään vuokaan. Siihen mahtuu valmiiksi kohotettuja pullia kahdeksan. Myös uunin paistolämpötilat on tavalliselle uunille ei kiertoilmalle. Me harvoin käytetään leivoksiin kiertoilmauuni -asetusta.

Kaupasta oli loppunut tomusokeri eikä Heini jaksanut lähteä toiseen kauppaan, joten ei muuta kuin niksipirkka auki! Niksipirkassa vinkattiin ottamaan tavallista sokeria ja käyttämään se tehosekoittimessa. Ei muuta kuin sauvasekoitin käteen ja siihen sopivaan pieneen kuppiin sokeria. Onnistui hyvin! Kannattaa huomioida, että sokerin tilavuus kasvaa, kun se tehdään tomuksi. Ja hei, vaikka tässä ohjeita jaellaan täytyy muistuttaa ettei me olla ammattilaisia. Nää on meillä todettu hyväksi ja halutaan jakaa tää peijjakkeen hyvä herkku teillekin!

VAROITUS! Tämä saattaa viedä kielen mennessään!

Nauttikaa, ihanaa päivää kaikille!

//Heini & Mika

Keväinen kanelipullavuoka

Ainekset (12 annosta)

Pullataikina
120 g
voita (sulattettu, hieman jäähtynyt)
2,5 dl
maitoa
1 pss
kuivahiivaa (tai 25g hiivaa)
0,75 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
n 7,5 dl
vehnäjauhoja
Täyte
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
2,5 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
Kuorrute
1 prk
vanijatuorejuustoa
30 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 rkl
maitoa
0,75 dl
tomusokeria
2 h 30 min
{
AKTIIVINEN 2 h 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä maito ja voi.

Lisää sokeri, kardemumma ja kuivahiiva. Lisää desi kerrallaan puolet (3dl) jauhoista. Sekoita hetki ja lisää loput jauhot, vaivaa kädellä loppupuoli.

Jätä taikina kohoamaan liinan alle lämpimään noin puoleksi tunniksi. Taikinan pitäisi suunnilleen kaksinkertaistua.

Taikinan kohoamista odotellessa voit sekoittaa esim. haarukalla huoneenlämpöisestä voista, kanelista ja fariinisokerista pullien täytteen ja voidella vuoan.

Laita kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja kauli taikinasta noin puolen sentin paksuinen 50x35cm kokoinen levy.

Levitä täyte tasaisesti taikinalevyn päälle. Jätä alareunasta noin pari senttiä tyhjää, jotta saat nipistettyä siitä kohdasta pullat ”kiinni”.

Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa rullasta noin viiden sentin paksuisia paloja. Anna valmiiden palojen kohota noin 15-20min.

Laita palat vuokaan, palojen väliin saa jäädä hieman tyhjää tilaa, sillä ne vielä kohoavat hieman uunissa paistuessaan.

Paista pullia noin 15-20min 180 asteisessa uunissa, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan. (Jos haluat hieman ”taikinamaisen” tuotteen keskeltä, vartti riittää paistoajaksi.)

Kun kanelipullavuoka paistuu uunissa, voit tehdä kuorrutteen. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää joukkoon maito ja siivilöi tomusokeri mukaan. Tästä pitäisi tulla kivan notkea tahna.

Kanelipullavuoan tullessa uunista, anna sen jäähtyä hetki ja levitä sitten kuorrute. Päälle voi halutessaan ripotella vielä hieman kanelia koristeeksi.

Ylimääräisen tahnan voit levittää tai dippailla ylimääräiseksi jääneiden pullien kanssa.

 

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentit (2)
  1. Kirjoitatte tosi kivasti, on mukava lukea ja kuvia katsoa. Kiitos siitä!

    1. Moi kiitos itsellesi piristävästä kommentista! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *