Where to next?

Me ollaan viimeisen vuoden aikana matkailtu melko paljon sekä Suomessa että rajojen ulkopuolella. Suomen rajat ylittäviä reissuja on kertynyt vuoteen kuusi, jotka on suuntautunut viiteen eri maahan. Maissa vielä eri kohteisiin, että saadaan monta kärpästä yhdellä iskulla. Meidän viimeisimmät matkat ulkomaille olivat joulukuun alussa pidennetty viikonloppu Pariisissa ja tammikuun alussa Tukholmaan tehty laivareissu. Näiden jälkeen ei ollakaan ylitetty Suomen rajoja. Tällaisille matkailuaddikteille se alkaa tuntua oikealta hetkeltä miettiä seuraavaa reissua ulkomaille.

Meidän seuraava reissu ajoittuu pääsiäisen tienoille. Pääsiäinen on suhteellisen kallis aika matkustaa, sillä silloin monet suuntaavat pidennetyille viikonloppu lomille Eurooppaan. No, niin mekin ajateltiin. Matkailijoina me ollaan budjettimatkailijoita olematta budjettimatkailijoita. Eli ei haluta maksaa liikaa matkustamisesta, mutta halutaan kuitenkin hyvä hotelli ja fiksut lentoajat, suorat lennot (jos mahdollista) ja maksimoida loman pituus. Ja kohteessa ei olla köyhiä eikä kipeitä. Me ei lähdetä laskemaan senttejä reissuun, vaan nauttimaan olosta. Parhaan hinnan ja kohteen löytäminen tekee reissun suunnitteluun vähän lisää työtä, mutta onneksi Heini tykkää hoitaa usein vertailut lentojen ja hotellien suhteen. Kuinka paljon te käytätte aikaa reissun suunnitteluun ja mitä huomioitte siinä? 

Budabest, Istanbul, Lissabon, Wien, Amsterdam, Pohjois-Suomi ja Pohjois-Norja.. Onhan näitä kaupunkeja ja kohteita mihin haluaisi matkustaa pääsiäisenä. Neljä ensimmäistä on meille molemmille uusia kohteita. Lentojen hinnat Euroopan kohteiden välillä heittelee 100€-200€ per henkilö. Pelkästään lentojen hinnat ei ole ratkaiseva tekijä kohteen valinnalle. Me tarkastellaan usein kokonaisuutta, eli myös majoituksen hintaa ja maan yleistä hintatasoa. Tämä reissu me halutaan tehdä mahdollisimman pienellä budjetilla, sillä meidän on tarkoitus säästää tällä hetkellä mahdollisimman paljon rahaa tulevaisuutta varten.

Budabestista on tullut paljon kehuja kaikilta, jotka on käynyt siellä. Monet ovat luonnehtineet edulliseksi ja kivaksi kaupunkilomakohteeksi. Istanbulissa käyneitä ei ole monia lähipiirissä, mutta edulliseksi ja kiehtovaksi ovat kehuneet, jotka sinne ovat matkailleet. Myös ruokakulttuuri on ansainnut kehuja! Lissabon on kuulemma myös ihana ja kaunis. Wien on tietenkin yksi Euroopan taiteen ja kulttuurin keskuksista. Varmasti mielenkiintoinen ja antoisa kohteena mielenkiintoisine historioineen. Amsterdam tyylikkäine ihmisineen ja kanaaleineen kiehtoo. Kevät on varmasti jo melko pitkällä siellä huhtikuun alussa, joten kelit voisivat olla suosiolliset. Lähdeppä sitten tekemään valintaa näiden välillä ja niin tosiaan, vielä ne pohjoisen paikat Suomessa ja Norjassa. Lunta, aurinkoa ja elämyksiä olisi varmasti tarjolla pohjoisessa vielä siihen aikaan. Ääh, mitä sitä haluaa? Ensimmäisen maailman ongelmia parhaimmillaan.

Mutta hei, jos tulee mieleen jotain vinkkejä, joka voisi helpottaa kohteen valintaa tai kokemuksia näistä tai muista kohteista niin me kuullaan niistä mielellään! Joten jätä ihmeessä kommenttia alle, jos tulee jotain mieleen.

//Heini & Mika

puheenaiheet matkat raha
Kommentit (1)
  1. Sari / matkalla lähelle tai kauas
    24.2.2020, 09:02

    Me ollaan pääsiäisenä menossa Wieniin!
    Juuri sopiva lyhyen loman kohde.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *